Italia: Moarte tragică pentru un bătrân găsit de îngrijitoarea sa. Era ars de pătura electică defectă

Un bătrân italian în vârstă de 85 de ani, din Empoli (Toscana), a murit ieri, sâmbătă, 24 martie, în urma arsurilor provocate de pătura electrică pe care o folosea în timpul nopții pentru a se încălzi. Corpul pensionarului italian a fost găsit de îngrijitoarea sa care a dat imediat alarma.

Bătrânul Cesarino Pucci din Empoli, via Giuseppe Montanelli, a murit ieri în zori, în patul casei sale, fiind curentat de pătura electrică defectă. Aceasta este ipoteza cea mai probabilă, în urma reconstituirii făcută de către poliție, chemată să intervină în jurul orei 6.30 de dimineață la domiciliul victimei. Femeia care avea grijă de bătrân și de soția lui, ambii cu probleme de sănătate, a fost cea care a dat alarma. Pentru bătrân, nu a mai fost nimic de făcut, zăcea în patul lui, lipsit de viață.

Potrivit informațiilor, în jurul orei 4:00 dimineața, pensionarul a chemat îngrijitoarea spunându-i că îi este frig. Femeia a luat pătura electrică pe care bătrânul o folosea de obicei și i-a aranjat-o pe pat. După ce a verificat că totul era în regulă și bătrânul s-a așezat liniștit înapoi la somn, îngrijitoarea a părăsit camera. Aproximativ o oră mai târziu, însă, simțind un miros acru de fum provenind din dormitorul bătrânului de 85 de ani, a dat fuga să vadă ce s-a întâmplat. O dată deschisă ușa, femeia a descoperit tragedia, bătrânul zăcea mort pe patul său, pătura electrică era parțial arsă și cu ea și salteaua.

Îngrijitoarea a deschis imediat ferestrele și a sunat la 118, cerând ajutor, disperată. În câteva minute o ambulanță a sosit de la Misericodia di Empoli, dar personalul medical nu a putut decât să constate moartea pensionarului.

La domiciliu respectiv în momentul accidentului tragic, în afară de îngrijitorare mai era prezentă și soția bătrânului, care dormea în altă cameră. Cele două femei au fost duse la camera de urgență a spitalului San Giuseppe pentru a fi supuse, ca măsură de precauție, unor investigații pentru a evita orice intoxicație cu fum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După constatările de rigoare, corpul pensionarului nefericit a fost returnat familiei pentru funeralii.

Un caz simlar a avut loc la Volterra, tot în Toscana, unde o îngrijitoare română este acuzată de omor din culpă după ce bătrâna asistată a murit din cauza arsurilor provocate de coperta electrică aranjată de îngrijitoare înainte ca bătrâna să meargă la culcare. Femeia română în vârstă de 40 de ani care avea grijă de bătrână este acuzată de omisiune și neglijență în serviciu.

Distribuie acest articol