Italia: Muncitor român se urcă pe casa angajatorului și amenință că-i dă foc. „Nu mi-a plătit salariul de luni de zile”

Un muncitor român ajuns la disperare după ce angajatorul său nu i-a plătit salariul luni de zile, s-a urcat pe acoperișul casei acestuia din urmă cu două canistre de benzină și a amenințat că-i va da foc. Din fericire, tragedia a fost evitată datorită carabinierilor care l-au convins pe conaționalul nostru să renunțe la gestul său extrem.

Potrivit ziarul Corriere dell’Umbria, totul s-a întâmplat în cartierul Mugnano din Perugia unde un bărbat român în vârstă de 41 de ani s-a urcat pe acoperișul casei care aparține bărbatului la care a lucrat și a amenințat că-i dă foc. Motivul: angajatorul său se pare că nu i-a plătit salariile de câteva luni bune, o sumă care ajunsese undeva la 10.000 de euro.

Muncitorul român, ajuns la disperare, a luat cu el pe acoperiș două canistre de benzină, niște cârpe și o brichetă și a stat acolo circa două ore. Timp de o oră însă a refuzat să discute cu carabinierii și pompierii interveniți să-l oprească, ci pur și simplu amenința că incendiază casa dacă angajatorul său nu vine să stea de vorbă cu el.

În cele din urmă, comandantul companiei de carabinieri de la Perugia, maiorul Pierluigi Satriano, a reușit să deschidă un dialog cu conaționalul nostru și într-un final l-a convins să coboare și să renunțe la gestul său. Bărbatul român a fost apoi denunțat pentru „exercitarea arbitrară a propriilor motive”, infracțiune prevăzută în articolul 392 din Codul Penal italian. Mai exact, a fost denunțat pentru că a încercat să-și facă dreptate de unul singur și riscă o amendă de 516 euro.