Italia, Premierul Conte: „Vom cere Parlamentului să prelungească starea de urgență până pe 31 ianuarie”

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat că va cere Parlamentului să prelungească starea de urgență din Italia până la data de 31 ianuarie 2021, informează presa locală. La ora actuală, termenul de scadență pentru starea de urgență din această țară este 15 octombrie.

„Vom merge în Parlament și vom cere prelungirea stării de urgență până pe 31 ianuarie”, le-a spus jurnaliștilor Premierul Conte în timpul unei vizite la școala „Francesco Gesuè” din San Felice a Cancello (Caserta).

„Ieri, în Consiliul de Miniștri, am avut o ședință de informare asupra acestui subiect. A avut loc o discuție: am ajuns la concluzia că în situația actuală, care continuă să fie critică oricum, chiar dacă numărul de infectări este sub control, se cere cea mai mare atenție din partea autorităților statului, cele regionale și din partea cetățenilor”, a mai adăugat Conte.

Consiliul de Miniștri a discutat, de asemenea, și despre modurile prin care i-ar putea convinge pe cetățenii italieni să descarce aplicația Immuni care ajută la evitarea răspândirii virusului. În acest sens, reprezentanții partidelor Movimento 5 Stelle și PD au evidențiat utilitatea aplicației și au propus organizarea unei campanii de tip maraton la televiziune pentru a convinge cetățenii italieni să instaleze această aplicație.

Mai multe despre aplicația Immuni, pe site-ul oficial al acesteia: https://www.immuni.italia.it/

UP SERVICE DESPĂGUBIRI