Italia rămâne și după 13 noiembrie pe lista țărilor din care se face carantină la sosirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din țara noastră a actualizat joi, 12 noiembrie, lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Italia continuă să facă parte din această listă. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile.

Lista actualizată a țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare începând din 13 noiembrie, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Pe listă sunt: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria și Lituania, Danemarca.

Se păstrează aceleași reguli – revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă persoanele rămân în România doar trei zile, iar dacă durata este mai mare se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi, și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI