Italia: Româncă bătută și amenințată cu un cuțit de concubinul albanez

Shpetim Shehi, cetățean albanez în vârstă de 40 de ani și cu numeroase antecedente penale la activ, a fost arestat de forțele de ordine din Bari după ce a bătut-o fără milă pe concubina sa, o femeie de cetățenie română, chiar în preajma sărbătorilor. După agresiune, conaționala noastră a rămas singură în locuință și a chemat ambulanța, dar între timp concubinul ei s-a întors și a amenințat-o cu cuțitul că o omoară fiindcă a îndrăznit să ceară asistență medicală.

Potrivit presei locale, totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile la Bari unde cuplul locuiește. În urma unei certe violente, albanezul a bătut-o cu cruzime pe concubina sa și apoi a părăsit locuința, fiind nevoit să se prezinte la secția de poliție locală pentru a semna prezența. Din cauza altor infracțiuni comise în trecut, Shehi avea interdicția de a părăsi orașul și era obligat să se prezinte zilnic la secția de poliție pentru a semnala prezența sa în localitate.

După ce concubinul ei a părăsit locuința, femeia română a sunat la 118 pentru a chema o ambulanță care să-i acorde îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma agresiunii din partea bărbatului albanez. Între timp însă, Shehi s-a întors în locuință și a descoperit că femeia a solicitat ajutor medical, iar asta l-a scos din sărite și mai tare, făcându-l să ia un cuțit și să o amenințe cu moartea pe concubina lui.

Românca a reușit să fugă de furia albanezului și a ieșit în stradă unde a dat peste personalul medical de pe ambulanța solicitată, iar în scurt timp la fața locului a sosit și o patrulă de poliție. Conaționala noastră a fost transportată apoi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar concubinul acesteia, care a rămas în apartament, a fost preluat de polițiști.

Având în vedere antecedentele sale penale, Shpetim Shehi a fost pus imediat sub arest și închis în penitenciarul din Bari. În martie 2018, bărbatul albanez fusese arestat alături de alte 42 de persoane în urma unei lovituri dată mafiei albaneze de către Direcția Districtuală Antimafia din Bari. Organizația criminală aducea substanțe stupefiante din Albania pentru a le vinde în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.