Italia: se caută badantă la fix pentru 200 de euro pe lună. Îngrijitoarele indignate pe rețelele de socializare

Anunțul publicat pe site-ul subito.it de către Salvatore, un bărbat italian care caută o badantă pentru unchiul său de 93 de ani, a stârnit indignare pe rețelele de socializare din partea femeilor care practică această meserie dar și multe comentarii ironice.

Mai precis, bărbatul oferă un salariu de 200 de euro pe lună (circa 29 de cenți pe oră) pentru o femeie dispusă să stea zi și noapte cu unchiul său, despre care spune că se descurcă singur și este „autosuficient”. Cu toate acestea, femeia care va accepta acest loc de muncă va trebui să facă de mâncare pentru bătrân, curățenie, să meargă cu el la cumpărături, să se ocupe de rețetele sale medicale și să-l însoțească la doctor.

„Doar atât”, declară nepotul bătrânului citat de ziarul sicilian Meridio News.

Dar „avantajele” oferite sunt mai multe, după părerea bărbatului italian, care pare a fi foarte optimist în ceea ce privește acest loc de muncă.

„Cu contribuțiile plătite, pe viitor îți va fi de mare ajutor la pensie. Ești tânără încă, atunci când ajungi la o anumită vârstă găsești contribuțiile plătite, e un lucru important”, spune angajatorul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, și sperăm că se înțelege tonul ironic cu care scriem aceste rânduri, un alt avantaj oferit de acest loc de muncă este o jumătate de zi liberă pe săptămână, la alegerea badantei.

Toate acestea pentru frumoasa sumă de 200 de euro pe lună, despre care bărbatul italian spune că nu poate mai mult. „Consideră că îi bagi în buzunar pe toți, alte cheltuieli nu ai, ai cazare și masă gratis și de restul se ocupă unchiul meu”, adaugă Salvatore.

Singura problemă la acest loc de muncă, în viziunea angajatorului, este că „unchiul meu este puțin încăpățânat, are un caracter dificil… trebuie să-i treci peste cap”. Adică, dacă bătrânul spune că un lucru trebuie făcut într-un anumit mod, doar în acel mod va fi făcut, nu poate fi contrazis.

În anunț se vorbește chiar și de contract pe timp indeterminat, nepotul bătrânului fiind foarte optimist în privința anilor pe care-i va trăi unchiul său, care are 93 de ani în prezent.

Distribuie acest articol