Italia: Și-a ucis partenera după ce a găsit-o cu amantul în casă. Bărbat român condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Mateiu, bărbatul român care și-a bătut concubina până la moarte în Italia, la Massafra, în iulie 2017, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Violeta Carabineru a fost surprinsă cu un alt bărbat de Gheorghe Mateiu, în vârstă de 40 de ani, când acesta s-a întors pe neașteptate din România. Bărbatul român a ucis-o pe femeie în bătaie, faptă pentru care a primit o condamnare de 30 de ani de închisoare.

Mateiu s-a întors din țară în cursul nopții de 9 spre 10 iulie 2017, și-a surprins iubita cu un alt bărbat, tot român, în vârstă de 43 de ani și a reacționat extrem de violent. În urma cercetărilor carabinierilor de la Departamentul Operativ a reieșit că românul, după ce a încercat în zadar să deschidă ușa nereușind din cauza prezenței cheii în interior, a spart geamul locuinței cu o antenă parabolică pe care o achiziționase din România.

Odată intrat în casă Mateiu a lovit-o extrem de violent pe Violeta Carabineru cu suportul metalic al antenei parabolice, dar și pe bărbatul cu care a surprins-o. Ucigașul a fugit apoi, lăsându-i pe cei doi în stare agonizantă, și și-a închis telefonul. A circulat cu trenul, inițial la Bari, iar apoi s-a îndreptat spre Roma. Din păcate nimeni nu a știut de tragedie până pe data de 14 iulie, când a fost descoperit trupul fără viață, în avansată stare de descompunere, al femeii. Nici celălalt bărbat român, care a suferit răni ușoare, nu s-a dus la poliție și nu a mai contactat-o pe româncă după bătaia pe care a primit-o în apartamentul acesteia.

Se pare că Gheorghe Mateiu a aflat apoi de la o conațională că iubita sa a fost găsită moartă și că este căutat de carabinieri. Românul s-a prezentat la un post de poliție din Roma furnizând o versiune a faptelor menită să redimensioneze violenta agresiune asupra celor doi și indicând că s-a limitat să-i dea femeii doar „două palme”.

Carabinierii l-au identificat între timp pe amant care a povestit modul în care a decurs întreaga scenă violentă din apartament și bătaia cruntă pe care el dar mai ales Violeta a primit-o de la bărbatul înșelat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gheorghe Mateiu a fost condamnat pentru fapta sa la 30 de ani de închisoare și la despăgubiri în valoare de 175.000 de euro pe care va trebui să i le plătească fiicei femeii ucise, scrie iltarantino.it.