Italia și sfârșitul unei relații de familie. O bunică din România luptă pentru dreptul de a-și vizita nepoții

O dispută familială complexă se află în centrul atenției, în care o bunică din România luptă pentru dreptul de a-și vedea nepoții, în ciuda eforturilor fiicelor ei de a o ține la distanță.

Adriana, bunică devotată, se confruntă cu acuzații nefondate și încearcă să mențină legătura cu nepoții săi pe care i-a crescut în absența mamei lor care a plecat la muncă în Italia.

Adriana a afirmat la emisiunea Acces Direct că, în ciuda eforturilor sale de a avea grijă de nepoții săi atât timp cât fiica ei era plecată în Italia, aceasta din urmă și sora ei mai mică încearcă acum să o izoleze de copii.

Femeia susține că mama copiilor a avut o implicare minimă în viața acestora de-a lungul anilor și încă nu se ocupă corespunzător de ei.

„A născut fetița în Italia, a stat cu fetița în Italia un an și două luni. După s-au certat, nu s-au mai înțeles și au băgat divorț. A venit în România și a lăsat fetița la mine și a plecat în Italia, iar el a rămas în țară, la părinții lui. De la un an și două luni a lăsat-o la mine. Venea când putea, la un an, la jumătate de an”, a povestit Adriana, la Acces Direct.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adriana a afirmat că fiica ei a avut un alt copil în Italia, pe care l-a adus în România și l-a lăsat și pe acesta în grija bunicii:

„În Italia s-a recăsătorit și a făcut un băiețel și la câteva luni s-au certat și a venit cu copilul acasă și mi l-a lăsat mie (…) S-a dus în Târgu-Jiu, unde a luat sora cea mică chirie. Au plecat amândouă (…) Pe mine nu m-a anunțat, ele au vorbit pe la spate amândouă și au făcut”, a mai spus femeia.

Bunica a avut grijă de nepoata sa timp de 10 ani și de nepotul său timp de 5 ani.

Mama copiilor a luat însă copiii înapoi, susținând că Adriana nu i-a îngrijit așa cum ar fi trebuit. Fiicele sale au făcut tot posibilul pentru a-i împiedica accesul la nepoți, ceea ce a agravat tensiunile din familie.

Această situație tensionată ilustrează complexitatea și dificultățile pe care le implică destrămarea unei familii și impactul asupra generațiilor care le succed.

În centrul acestei dispute se află copiii, care merită dragoste și îngrijire constantă din partea ambilor părinți, dar și a altor membri ai familiei.

Evidențiază, de asemenea, importanța unui sistem juridic care să intervină în mod eficient pentru a proteja drepturile și interesele copiilor, asigurând că ei primesc îngrijirea necesară și că relațiile cu membrii familiei lor extinse sunt menținute și respectate.