Italia: Site-ul INPS la pământ după o explozie de cereri pentru bonusul de 600 de euro

Ajutorul social în valoare de 600 de euro pentru care se poate depune cererea începând de miercuri, 1 aprilie 2020, a pus practic la pământ serviciul online oferit de INPS (Institutul Național de Previdență Socială din Italia) după ce zeci mii de persoane au accesat platforma web a instituției pentru a transmite datele, scrie ziarul italian Corriere della Sera. Mai mult, unii utilizatori spun că pe site-ul instituției au văzut datele personale ale altor persoane, o gravă încălcare a dreptului la confidențialitate, conform regulamentului UE.

Pe tot parcursul dimineții de astăzi site-ul INPS a fost inaccesibil din cauza numărului mare de cereri care sunt depuse online, platforma neputând fiind accesată nici la această oră.

„Ajung câte 100 de solicitări pe secundă. La ora 8:00 erau 300.000”, a declarat Pasquale Tridico, președintele INPS, citat de Corriere della Sera.

Vă reamintim că începând de astăzi, 1 aprilie 2020 se pot depune online, pe site-ul INPS, cererile pentru obținerea indemnizațiilor de 600 de euro pentru luna martie și a bonusurilor pentru servicii de babysitting, așa cum au informat reprezentanții Ambasadei României în Italia pe pagina de Facebook. Mai multe detalii pe această temă în articolul de mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI