Italia: Șofer român amendat cu peste 6.000 de euro, transporta 750 de miei din România îngrămădiți într-un TIR în condiții deplorabile

Agenții de la Poliția Rutieră din localitatea Vilesse, provincia Gorizia, au oprit sâmbătă, 24 martie 2018, un TIR românesc care transporta nici mai mult, nici mai puțin, de 750 de miei, destinați să ajungă la o măcelărie din Lazio.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, cei 750 de miei erau îngrămădiți în TIR, în condiții deplorabile, fără apă și aproape fără aer, 2 dintre aceștia fiind găsiți morți la descărcare. Din ulterioare verificări a reieșit că șoferul nu dispunea de autorizație pentru transport pentru o distanță așa mare iar TIR-ul nu era prevăzut pentru o încărcătură de o asemena amploare, unde miei nu avea spațiu nici măcar pentru a se mișca, mai scrie sursa citată.

Sursa foto: Il Gazzettino

După ce miei au fost transportați la o fermă din Villafranca, provincia Padova, unde au fost descărcați pentru îngrijiri din partea veterinarilor, TIR-ul a fost escortat de polițiști înapoi la Vilesse unde a fost pus sub sechestru administrativ deoarece șoferul nu a putut să plătească numeroasele sancțiuni aplicate care depășesc 6.000 de euro.