Șofer rezident în Italia de 10 ani circula cu mașina înmatriculată în România. Sancționat cu amendă și sechestru pe autoturism

Un bărbat român în vârstă de 54 de ani, rezident în Italia din anul 2009, a fost oprit în timp ce se afla la volanul mașinii sale cu numere românești, în dimineața zilei de sâmbătă, 26 ianuarie, de carabinierii companiei militare din Faenza, provincia Ravvena.

Șoferul român, deși rezident în Peninsulă de 10 ani, circula cu autoturismul Ford Fiesta, proprietate personală, înmatriculat în România. Conform articolului 93 din Codul rutier italian, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 498.40 euro, pe care a plătit-o pe loc. De asemenea, documentul de înmatriculare și certificatul de proprietate i-au fost retrase, ceea ce a dus la sechestrarea administrativă a autovehiculului, informează Ravenna Today.

În termen de 180 de zile autoturismul va trebui înmatriculat în Italia sau transportat în România, altfel românul riscă să-i fie confiscat.

Noile modificări din Codul Rutier italian, introduse pe 3 decembrie 2018, interzic circulația mașinilor cu numere străine în Italia, dacă proprietarul este rezident de mai mult de 60 de zile în această țară.

De asemenea, decretul legislativ 113/2018, votat în Parlamentul italian interzice și conducerea mașinii unei rude sau a unui prieten care trăiește în străinătate, indiferent dacă șoferul are procură sau contract de comodat pe numele său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI