Italia: Tânăr român accidentat pe trecerea de pietoni de o pensionară, a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital

Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 30 noiembrie 2019, într-o localitate din nordul Italiei, Carate Brianza, unde un tânăr român a fost accidentat de o mașină chiar pe trecerea de pietoni. La volanul automobilului se afla o pensionară italiană de 74 de ani.

Durere fără margini pentru familia de români din Italia care a pierdut în mod tragic fiul și fratele, Denis Roatiș, în vârstă de 23 de ani și originar din Baia Mare, dar stabilit cu părinții săi și sora sa de mai mulți ani în Italia. Conaționalul nostru a fost grav accidentat de o mașină în jurul orei 17:30 de ieri în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni de pe via Milano din localitatea menționată mai sus, la intersecția cu via Cernaia.

Intervenția personalului medical de pe ambulanță la locul accidentului. Foto: Edoardo Terraneo / ilcittadinomb.it

La bordul autoturismului Renault Twingo care l-a accidentat pe băiatul român se aflau doi pensionari italieni, soț și soție, iar mașina era condusă de soție, o bătrână în vârstă de 74 de ani. Cei doi bătrâni au oprit mașina imediat după impact pentru a acorda primul ajutor tânărului accidentat și au chemat o ambulanță la fața locului, victima fiind transportată în stare foarte critică la spitalul din Desio, scrie ziarul local Giornale di Monza.

Locul unde s-a produs tragedia. Foto: giornaledimonza.it

Din nefericire, Denis se afla deja în stop cardiac atunci când a fost preluat de ambulanță și a decedat la scurt timp după ce a fost transportat la spital, mai scrie sursa citată. Carabinierii din Carate Brianza, coordonați de locotenentul Salvatore Vetrugno, investighează acum pentru a clarifica dinamica accidentului și pentru a atribui eventuale responsabilități pensionarei care conducea autoturismul Renault.

Între timp, mama tânărului român a anunțat pe Facebook, plină de durere, decesul fiului ei, primind zeci de mesaje de condoleanțe din partea celor prietenilor și rudelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cu părere de rău anunțăm câ fiul nostru Denis ieri seară a plecat de printre noi în urna unui tragic accident de mașină, la numai 23 de ani. Dumnezeu sa te odihneascâ în pace”, a scris mama lui Denis pe rețeaua de socializare.

În urmă cu mai puțin de două luni, mai exact pe 7 octombrie 2019, o tragedie asemănătoare s-a întâmplat și în localitatea Santarcangelo di Romagna din provincia Rimini, unde o femeie română de 38 de ani, Carmen Manuela Porcos, a fost ucisă sub ochii fiului ei de un pensionar italian de 80 de ani. Femeia a fost accidentată mortal cu mașina de pensionar în timp ce traversa strada, iar după ce a ucis-o pe femeia română, bătrânul a mai lovit alte 4 mașini parcate în zonă și era la un pas de a lua viața și copilului de 6 ani.

„Am pierdut controlul (mașinii – n.r.) din cauza unei musculițe care mi-a intrat în ochi.”

Aceasta a fost explicația dată de bătrânul de 80 de ani care luni, 7 octombrie 2019, a accidentat mortal cu mașina o tânără mamă româncă de 38 de ani, Carmen Manuela Porcos, în timp ce se plimba pe marginea străzii alături de copilul ei de numai 6 ani. Tragedia a avut loc în localitatea italiană Santarcangelo di Romagna, în provincia Rimini. Aceasta a fost prima explicație a pensionarului de 80 de ani dată agenților de poliție care au intervenit la fața locului. Cu toate acestea, se pare că ulterior bătrânul a declarat că înaintea tragicului accident ar fi fost supus unei intervenții medicală invazivă, care l-a slăbit de puteri și în urma căreia nu avea voie să conducă mașina.