Italia: tichete valorice pentru cumpărarea de alimente, primăriile decid cine vor fi beneficiarii

În contextul pandemiei de Covid-19 și a dificultăților cu care se confruntă multe persoane, autoritățile italiene acordă sprijin pentru persoanele care nu își pot procura alimente sau bunuri de primă necesitate, prin tichete valorice pentru cumpărarea de alimente (Buoni spesa per emergenza coronavirus), informează Ambasada României pe pagina de Facebook.

Cui pot să mă adresez pentru informații sau pentru depunerea cererii?

Consultați site-ul primăriei locale sau adresați-vă serviciului social din cadrul primăriei.

În ce constă acest ajutor?

Tichetele valorice sunt acordate de primării și permit achiziția de bunuri alimentare de la magazinele indicate pe site-ul fiecărei primării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cine are dreptul să primească tichete valorice?

Serviciile sociale din fiecare primărie stabilesc categoria de beneficiari și cuantumul ajutorului. Au prioritate persoanele / familiile nevoiașe, care nu primesc nici un fel de ajutor financiar public (de ex.: Reddito di Cittadinanza, etc.).

În contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus Guvernul Italiei a emis Decretul-lege „Cura Italia” nr. 18 din 17.03.2020, care prevede o serie de măsuri de protecție socială. Aceste măsuri sunt prezentate pe scurt de Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook a instituției și le puteți afla din articolul Măsuri în sprijinul muncitorilor din Italia, informații puse la dispoziție de Ambasada României în această țară.

În contextul pandemiei de Covid-19 și a dificultăților cu care se confruntă multe persoane, autoritățile italiene acordă…

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Mittwoch, 1. April 2020