Italia – vremea se răcește începând de săptămâna viitoare. Cât de mult scad temperaturile și care sunt regiunile vizate

După zile cu temperaturi caniculare, vremea se răceşte pe teritoriul italian începând de marți, 8 august. În majoritatea regiunilor se aşteaptă instabilitate atmosferică, ploi şi vreme răcoroasă, ne asigură prin informațiile transmise, site-ul meteo.it.

Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea zonelor se va răci semnificativ între zilele de marți 8 și vineri 11 august când un val de aer rece nord-atlantic va coborî peste Peninsulă. În regiunile Alpilor nordici, efectele valului de aer răcoros se vor nota încă de duminică, 6 august.

Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi înregistrate averse şi descărcări electrice în regiunile de nord ale Italiei între zilele de marți și miercuri ca apoi, între joi și vineri temperaturile să scadă și în regiunile de centru – sud.

Aversele de ploaie se vor înregistra în nordul Italiei, în partea centrală a țării vor avea caracter sporadic iar în sud ploile se vor lăsa încă așteptate, informează sursa sus citată.

Meteorologii anunță o scădere a temperaturilor pe anumite arii ale peninsulei italiene cu 9-10 grade Celsius și ne asigură că vor reveni cu informații mai precise în următoarele ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimele zile, un anticiclon nordafrican a cuprins Peninsula, făcând ca temperaturile termometrelor să ajungă până la 45-50 de grade Celsius în anumite regiuni, provocând incendii și disconfort termic.