Un italian bolnav de Parkinson va merge singur cu motocicleta pe Transfăgărășan

Sandro Paffi are 58 de ani, locuiește în Pisa și suferă de boala Parkinson. În ciuda acesteia va pleca în România pe motocicletă și va vizita Trasfăgărășanul: „A fost visul meu pentru o lungă perioadă de timp, știți, unul dintre acelea pe care le tot amâni, pe care-ți spui lasă că îl fac la anul. Acum a venit timpul să-mi realizez visul și voi face acest lucru chiar dacă sunt bolnav de Parkinson”, a declarat italianul, pasionat de motociclism.

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală.

Sandro a descoperit că este bolnav în anul 2014, el povestește despre acel moment: „A fost un șoc, pentru că nu te gândești niciodată că viața ta se poate schimba de la o zi la alta și accepți greu o altă perspectivă. E ca și cum orizontul ar avea alte limite.”

Dar bărbatul italian nu s-a dat bătut în fața bolii, ci a decis să reacționeze și să o sfideze. Merge des la sala de gimnastică și se antrenează pentru a fi pregătit pentru marea cursă: «Mă simt bine, sunt în formă – mărturisește el – și m-am decis să fac în sfârșit această călătorie. Și-am s-o fac în acest an, în 2019. Încerc. Singur. Sau nu chiar, eu și „clandestinul”, pe care am să-l iau cu mine.»

Sandro și-a numit boala „clandestinul” și nu ascunde faptul că lungul drum care îl așteaptă, nu este chiar o glumă: „Am calculat că voi face aproximativ 4.000 de kilometri, dintre care 157 pe Transfăgărășan. Chiar dacă am făcut multe alte călătorii pe motocicleta mea, asta pe care am de gând să o fac acum este una dintre cele mai dificile.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Transfăgărășanul a trezit interesul a mii de turiști străini anual de pe toate meridianele globului. Ruta a fost declarată cel mai frumos drum din lume de către mai multe publicații internaționale.

Transfăgărășanul – Olimpul la care se întorc românii