Un italian bolnav de Parkinson va merge singur cu motocicleta pe Transfăgărășan

0
867

Sandro Paffi are 58 de ani, locuiește în Pisa și suferă de boala Parkinson. În ciuda acesteia va pleca în România pe motocicletă și va vizita Trasfăgărășanul: „A fost visul meu pentru o lungă perioadă de timp, știți, unul dintre acelea pe care le tot amâni, pe care-ți spui lasă că îl fac la anul. Acum a venit timpul să-mi realizez visul și voi face acest lucru chiar dacă sunt bolnav de Parkinson”, a declarat italianul, pasionat de motociclism.

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală.

Sandro a descoperit că este bolnav în anul 2014, el povestește despre acel moment: „A fost un șoc, pentru că nu te gândești niciodată că viața ta se poate schimba de la o zi la alta și accepți greu o altă perspectivă. E ca și cum orizontul ar avea alte limite.”

Dar bărbatul italian nu s-a dat bătut în fața bolii, ci a decis să reacționeze și să o sfideze. Merge des la sala de gimnastică și se antrenează pentru a fi pregătit pentru marea cursă: «Mă simt bine, sunt în formă – mărturisește el – și m-am decis să fac în sfârșit această călătorie. Și-am s-o fac în acest an, în 2019. Încerc. Singur. Sau nu chiar, eu și „clandestinul”, pe care am să-l iau cu mine.»

Sandro și-a numit boala „clandestinul” și nu ascunde faptul că lungul drum care îl așteaptă, nu este chiar o glumă: „Am calculat că voi face aproximativ 4.000 de kilometri, dintre care 157 pe Transfăgărășan. Chiar dacă am făcut multe alte călătorii pe motocicleta mea, asta pe care am de gând să o fac acum este una dintre cele mai dificile.”

Transfăgărășanul a trezit interesul a mii de turiști străini anual de pe toate meridianele globului. Ruta a fost declarată cel mai frumos drum din lume de către mai multe publicații internaționale.

Transfăgărășanul – Olimpul la care se întorc românii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
Formația Ritmix din Torino