Italianul care a mărturisit că a omorât o româncă în urmă cu 5 ani acum neagă totul. „Eram drogat”

Răsturnare incredibilă de situație în cazul crimei al cărui protagonist părea a fi italianul originar din Palermo, Damiano Torrente, în vârstă de 46 de ani, care a mărturisit zilele trecute în fața autorităților că în anul 2015 a ucis-o pe românca Ruxandra Vesco, pe atunci în vârstă de 33 de ani. Potrivit ziarului Corriere della Sera, italianul neagă totul acum și susține că în momentul mărturisirii se afla sub efectul drogurilor.

Damiano Torrente, 46 de ani

Torrente, de profesie pescar, s-a prezentat zilele trecute la carabinieri și a declarat: „Mă mustră conștiința, în octombrie 2015 am ucis o femeie.” Apoi a indicat militarilor cu exactitate locul unde a aruncat trupul neînsuflețit al femeii românce, iar acesta a fost găsit ulterior de echipele de pompieri într-o râpă de pe muntele Pellegrino din Sicilia.

Numele femeii ucise ar fi Ruxandra Vesco, cunoscută și sub numele de Alexandra sau Alexa, o româncă de 33 de ani care este originară din București, dar care era rezidentă în localitatea italiană Alcamo din provincia Trapani. În anul 2015, spun anchetatorii, a fost depusă o plângere în legătură cu dispariția acesteia, dar conaționala noastră nu a fost găsită niciodată.

Ruxandra Vesco, 33 de ani

În cadrul celui de-al doilea interogatoriu care a avut loc ieri, 6 august 2020, în prezența procurorilor Ennio Petrigni și Felice De Benedittis, pescarul italian a negat cele mărturisite inițial în legătură uciderea Ruxandrei și susține că se afla sub efectul drogurilor la acea oră. Mai mult, anchetatorii spun că nu ar fi prima dată când Torrente mărturisește o crimă pe care nu a comis-o: în urmă cu un an, bărbatul se autoacuza, de asemenea, că ar fi ucis niște rude de-ale sale, dar investigatorii au descoperit că era totul fals.

Cu toate acestea, rămășițele osoase ale unei femei au fost găsite exact în punctul indicat de Damiano Torrente, într-o prăpastie de pe Monte Pellegrino, în Sicilia. Italianul spune, însă, că primise această informație despre cadavrul femeii românce de la o altă persoană al cărui nume a refuzat să-l spună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Locul unde au fost găsite rămășițele osoase

Inițial, Torrente a declarat că a strangulat-o pe femeia română din motive pasionale, apoi a pus-o într-un sac și a transportat-o cu mașina sa personală de atunci, o Fiat Punto albă, pe muntele Pellegrino, unde i-a aruncat corpul într-o râpă. Ieri, bărbatul a negat însă că ar fi avut vreodată o astfel de mașină.

Totodată, când a mărturisit crima, bărbatul italian spunea că a cunoscut-o pe Ruxandra în 2015 și că a avut o relație extra-conjugală cu ea, iar aceasta voia să vină să locuiască în casa lui, în ciuda faptului că el locuia cu soția. Așa se face că, într-o seară, victima s-ar fi prezentat la casa lui cu bagajul gata făcut și insista să rămână acolo, dar acesta a intrat în panică și a strangulat-o cu un cablu până a omorât-o.

În interogatoriul de ieri, în schimb, Torrente declara că de fapt a cunoscut-o pe Ruxandra abia în 2018, într-un local, și nu în urmă cu 5 ani, iar de soția lui era despărțit de ani de zile la acea vreme. În declarațiile sale, anchetatorii au găsit de asemenea mai multe contradicții, cum ar fi faptul că italianul a spus că este însurat, dar nu e adevărat sau că a ucis-o pe femeia română într-o casă din cartierul Addaura din Palermo, deși se pare că nu a locuit niciodată în acea zonă. De asemenea, pe numele său nu rezultă că ar fi înregistrată vreo mașină de circa 10 ani, în ciuda faptului că, afirma el inițial, acum 5 ani ar fi avut un autoturism Fiat Punto pe care l-ar fi folosit pentru transporta cadavrul în munți.

Procuratura așteaptă acum rezultatele autopsiei asupra cadavrului găsit în prăpastia indicată de Torrente, dar tragica dispariție a Ruxandrei Vesco rămâne deocamdată un mister pentru anchetatorii italieni.

Pe același subiect: