Italianul care a tras focuri de armă asupra concubinei românce lucra la primărie și era sub supravegherea serviciilor sociale

Gaetano Giannotto, italianul care a deschis focul asupra concubinei sale de naționalitate română, Elizabeta Zamacau, lucra în cadrul Primăriei din Villapriolo di Villarosa, în provincia Enna din Sicilia, unde ispășea o condamnare sub supravegherea serviciilor sociale.

Femeia a suferit o intervenție chirurgicală de urgență într-un spital din Catania. Medicii au extras două gloanțe, altele au ieșit din corp, starea de sănătate a conaționalei noastre este în continuare una extrem de gravă.

Gaetano Giannotto are 64 de ani și marți, 17 septembrie, a tras mai multe focuri de armă în trupul Elizabetei, femeia română de la care are o fetiță în vârstă de 4 anișori. Cu puțin înainte de tentativa de crimă, în jurul orei 7:30, Gaetano Giannotto servise la barul din localitate o cafea chiar cu edilul comunității, Giuseppe Fasciana, care declară că nimic din comportamentul bărbatului nu i-ar fi dat de înțeles că va comite o astfel de faptă. Dar ceea ce s-a întâmplat mai târziu, între orele 9 și 10:00, avea să se transforme într-o tragedie în urma căreia o femeie română în vârstă de 40 de ani se zbate în aceste clipe între viață și moarte.

„L-am întâlnit la bar, așa cum s-a întâmplat de multe alte ori. Am schimbat câteva cuvinte și mi s-a părut că se comportă într-un mod normal, ca de obicei” – povestește primarul pentru MeridioNews. „Îl cunosc bine pe Giannotto, lucrează ca funcționar chiar în fața biroului meu. Mi-a spus că și-a luat o zi liberă și că, prin urmare, nu ne-am mai fi văzut. Dar mi s-a părut liniștit, nu mi-a spus niciodată că are probleme cu partenera sa. Dar știam că nu era în relații bune cu fosta soție și copiii.”

Fasciana a mai spus că în următoarele luni Giannotto era pus sub supravegherea serviciilor sociale pentru că fusese condamnat în urma unui proces avut cu familia sa. Italianul era condamnat la prestarea unei munci în folosul comunității și a obținut posibilitatea de a o face în aceeași instituție în care a lucrat. „A fost recunoscător pentru această oportunitate, în ciuda faptului că este un caz de care nu m-am ocupat direct”, a adăugat primarul din Villarosa și Villapriolo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Villarosa, este o localitate cu mai puțin de cinci mii de suflete, oamenii se cunosc toți între ei, iar primarul Fasciana cunoaște cuplul și din motive profesionale. Primarul, împreună cu soția sa, sunt medici veterinari. „Giannotto și concubina lui au doi câini mici și s-a întâmplat să-i vizităm. Nu mi s-au părut niciodată în relații tensionate, deși în ultima vreme se pare că femeia intenționa să se întoarcă în țara de origine.”

Între timp, Elizabeta Zamacau este în comă și luptă pentru a rămâne în viață, Gaetano Giannotto a fost arestat, iar comunitatea din Villarosa încearcă să găsească persoana potrivită pentru a-i încredința pe moment fetița de 4 anișori a celor doi. „Femeia română nu are rude aici, pe moment de fetiță se va ocupa o prietenă”, a precizat primarul Giuseppe Fasciana.

Într-o fotografie de pe profilul de Facebook a lui Gaetano Gianotto, acesta apare alături de Elizabeta Zamacau, imagine sub care a scris: „La vostra invidia la mia fortuna” (Invidia voastră, norocul meu).

Gaetano Gianotto, alături de Elizabeta Zamacau Foto: profilul Facebook