Italienii i-au oferit două locuri de muncă lui Ion, românul care i-a impresionat cu spiritul său civic

În urmă cu doar câteva zile scriam despre un român care cu hărnicia, spiritul civic și destoinicia sa a uimit locuitorii și administrația publică a localității Oliveri din Sicilia. Ion, care era șomer dar a decis să-și dedice timpul liber în folosul comunității, a primit recent două oferte de muncă, din partea a două societăți italiene.

Ion a fost lăudat public săptămîna trecută, pe Facebook, de primăria orașului Oliveri. El a reparat voluntar parcul localității după obținerea autorizațiilor necesare, a curățat și amenajat spațiile verzi din jurul copacilor fără ca nimeni să-i ceară să facă acest lucru, a plantat flori, schimbând radical aspectul urban al unor zone din localitatea în care trăiește împreună cu familia sa.

Bărbatul român era șomer și pentru a-și dedica timpul unei activități prin care să se simtă util a hotărît să contribuie la curățenia și decorul orășelului în care locuiește: „În această perioadă sunt șomer, am mult timp liber și aș vrea să fac ceva. Aș dori să creez noi spații verzi și să plantez flori”, le-a spus Ion celor de la Primărie care i-au acordat imediat autorizațiile necesare, inclusiv cea de a tăia iarba în parcul de joacă pentru copii.

„Creațiile” lui Ion. Foto: Primăria din Oliveri

«Ion nu este din Oliveri”, scria pe pagina Primăriei din Oliveri (Comune di Oliveri), „locuiește aici de puțin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este italian: el vine din România. Este unul dintre noii numeroși cetățeni „de import”, primiți cu dragoste în comunitatea noastră.De ceva timp este interesat de inițiativele noastre și luptă alături de noi pentru frumusețea locurilor și a decorului urban.»

La postarea Primăriei din Oliveri,cetățenii italieni au comentat aducând laude românului nostru: „Bravo, Ion!”, „Fotografii care singure valorează cât o mie de cuvinte!”, „
Cu siguranță, primarul va face totul pentru a-l ajuta să obțină cetățenia italiană și să-l includă în contextul social al localității Oliveri. Merită!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Impresionați de atitudinea și comportamentul românului, reprezentanții a două societăți italiene i-au oferit câte un loc de muncă. „Ion s-a grăbit să ne mulțumească, iar ochii îi străluceau de bucurie și recunoștință”, scriu de această dată reprezentanții Primăriei din Oliveri într-o nouă postare, iar Ion a ținut să îl asigure pe primarul localității: „Chiar dacă lucrez, voi avea liber sâmbăta. Nu vă faceți griji, voi continua să am grijă de rondurile cu flori și să curăț parcul de joacă pentru copii.”

O poveste simplă, de integrare, care devine totuși specială în aceste vremuri când ne-am obișnuit să nu mai dăm valoare gesturilor mici, dar care aduc mare onoare întregii comunități a românilor din Italia.

Foto: 98zero.com
Distribuie acest articol