La aproape 100 de ani, o italiancă lucrează ca barmaniță: „Nu m-am gândit niciodată să renunț”

La venerabila vârstă de 99 de ani, italianca Anna Possi, născută în 1924, nu numai că deține titlul de cea mai în vârstă barmaniță din Italia, dar posibil chiar și din întreaga lume.

Cu un spirit neînfrânt și o energie inegalabilă, ea gestionează de peste 65 de ani „Bar Centrale” din Nebbiuno, un sat pitoresc din provincia Novara, un punct de referință local unde cafeaua este mai mult decât o simplă băutură – este o artă.

Pentru Anna fiecare zi începe la ora 6:00 dimineața. Ea nu mai bea de mult timp cafea, dar pregătește barul pentru clienții care îi trec pragul de la primele ore ale zilei.

„Nu mai beau cafea, am băut destulă când eram tânără”, a mărturisit ea conform publicației La Repubblica.

1704566955-anziana

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vara lucrez de la 7 dimineața până la ora 21 seara, iar iarna până la 18” a spus ea. Clienții ei, majoritatea fiind fideli și din localitatea, cunosc acest program și sunt întotdeauna bineveniți.

Anna Possi a deschis barul în 1958 împreună cu soțul ei, Renè Guazzi, originar din Elveția. De atunci, femeia a lucrat continuu în barul său.

Secretul longevității și vitalității sale extraordinare?

„Mâncare puțină, interacțiune socială, muncă și evitarea televizorului. Și apoi lectura, plimbările și mișcarea. Niciodată să nu te lași pradă lenei și să lupți întotdeauna pentru ceea ce vrei”, a spus Anna.

photo_2023-12-29_13-10-32
Anna Possi în Bar Centrale din Nebbiuno. Sursa foto: La Repubblica

Chiar și la aproape 100 de ani, ea se informează despre tot ce se întâmplă în lume și în sectorul finanțelor, verificând zilnic evoluția pieței de capital de pe computerul său.

În plus, este pasionată de gătit, experimentând rețete noi și tehnici de conservare a alimentelor.

Povestea ei este una de determinare și inovație în afaceri. După decesul soțului său în 1974, a preluat singură conducerea barului, timp în care creștea doi copii. A rezistat în fața tuturor provocărilor, demonstrând o voință de fier.

„Nu m-am gândit niciodată să renunț”, a declarat Anna Possi, reflectând asupra atitudinii sale neclintite, chiar și în fața pandemiei COVID-19.

Barul său își păstrează clienții fideli, unii venind la ore fixe și chiar îi sună pe cei care lipsesc, preocupată de sănătatea lor. Acesta este spiritul unui bar de sat: solidaritate și perseverență.

Anna Possi nu este doar un exemplu de longevitate și pasiune profesională, ci și un simbol al puterii și rezilienței feminine. La aproape un secol de viață, continuă să fie un pilon al comunității sale.

Cu fiecare zi de muncă, fiecare cafea servită și fiecare zâmbet oferit, ea își continuă povestea extraordinară, scriind noi capitole în cartea vieții sale impresionante.

Distribuie acest articol