Libera circulație a forței de muncă în Marea Britanie se va încheia în martie 2019. Guvernul de la Londra va aplica noi reguli în materie de imigrație

Libera circulație a lucrătorilor între Uniunea Europeană și Marea Britanie se va încheia atunci când această țară se va retrage din forul comunitar european, a anunțat zilele trecute ministrul pentru imigrație britanic Brandon Lewis, relatează Reuters citată de Agerpres.

Libera circulație a persoanelor între UE și Regatul Unit se va încheia în martie 2019.

Declarația aparține miniștrilor guvernului britanic. De la acea dată, cetățenii UE care se mută în Regatul Unit vor trebui să se înregistreze, cel puțin până când va fi pusă în aplicare o politică permanentă de imigrare post-Brexit.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic, a specificat că speculația referitoare la prezumția că libera circulație va continua în forma actuală, ar fi greșită. După martie 2019, nu se va mai circula liber în Marea Britanie.

Ministrul de Interne, Amber Rudd a ținut să ofere reasigurări angajatorilor din Marea Britanie că nu vor fi probleme privind angajarea persoanelor străine după Brexit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigrația și condițiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar și societății în sensul său mai larg”, a explicat ministrul de interne britanic Amber Rudd, într-un articol publicat de Financial Times.

„De asemenea, doresc să dau noi asigurări companiilor și cetățenilor UE că vom garanta faptul că nu va exista nicio sincopă odată ce părăsim blocul” comunitar, a adăugat Rudd.

Unii membri importanți ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanțe Philip Hammond, insistă pentru o perioadă de tranziție având drept scop să protejeze economia și să liniștească lumea afacerilor.