Locul unde ar putea fi Cristian, căutat în Italia de 11 zile sub ape

Peste 80 de persoane, inclusiv pompieri și tehnicieni specializați, sunt implicate zilnic în căutarea lui Cristian Molnar, tânărul român în vârstă de 25 de ani dispărut în apele râului  Natisone vineri, 31 mai, alături de iubita sa, Bianca, și prietena lor, Patrizia.

Corpurile neînsuflețite ale fetelor au fost găsite duminica trecută, dar Cristian este căutat de mai bine de unsprezece zile.

Salvatorii au început să se concentreze pe o zonă specifică a râului Natisone, un defileu adânc, cu pereți verticali printre care curge apa râului.natisone-la-forra-potrebbe-custodire-il-segreto-di-cristian-molnar-il-25enne-ancora-disperso-nel-fiume-in-friuli

Această secțiune a râului este deosebit de periculoasă și complicată pentru operațiunile de salvare.

Potrivit primarului din Premariacco, Michele De Sabata, „aici se creează vârtejuri și există posibilitatea ca un corp înecat să fie tras sub apă și blocat în vreo adâncitură formată în stâncă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

66f207e1-9a19-48a3-a391-19fd1f8fe119

Căutările în defileul râului implică riscuri semnificative pentru echipele de salvatori:

„Scafandrii mi-au confirmat că formațiunea defileului de pe Natisone este atât de complexă încât este foarte dificil de inspectat în întregime fără a-și pune în pericol propria viață”, a declarat primarul, subliniind complexitatea și pericolul acestei misiuni.

Familia lui Cristian Molnar, venită din România, rămâne în continuare optimistă și a făcut apel la autorități să continue căutările.

În ciuda disperării, primarul și echipele de salvare au insistat asupra necesității ca aceste căutări să fie realizate în mod coordonat și de personal specializat, avertizând asupra pericolelor implicate de acțiuni neautorizate.

„Sunt părinții lui Cristian aici, este extrem de dureros”, a spus primarul De Sabata, care a cerut localnicilor să nu se aventureze singuri în căutări.

„Nu faceți asta, riscă persoane pregătite, noi nu suntem capabili să intrăm în defileu”, a subliniat primarul.