Luiza Melencu a făcut trei ani de şcoală în Italia. „…mami, aici nu prea-mi place, nu e la fel ca în România”

Luiza Mihaela Melencu în vârstă de 18 de ani locuia la Dioști, în județul Dolj. În luna aprilie a acestui an a dispărut fără urmă din Caracal unde se dusese să scoată bani de la bancomat. Tânăra fată s-a urcat într-o mașină de ocazie pentru a se întoarce acasă și de atunci nu a mai fost văzută și nu s-a mai știut nimic de ea.

Familia fetei a trimis petiţii, scrisori deschise către toată lumea, scrisori adresate inclusiv şefului statului, ministrului de Interne de la acea oră, Carmen Dan, etc. Dispariţia fetei a fost luată însă cu adevărat în seamă atunci când o fată cu trei ani mai mică, dispărută şi ea tot din Caracal, tot cu o maşină de ocazie, a sunat la 112 și a anunţat că a fost sechestrată de un bărbat din orașul respectiv. Astfel, „cazul Alexandra” a devenit „cazul Luiza şi Alexandra” și a zguduit o țară întreagă.

Luiza Melencu a făcut trei ani de şcoală în Italia, acolo unde mama ei, Georgeta Melencu, a lucrat timp de 12 ani, scrie ziarul Adevărul.

„Trei ani de zile am avut-o în Italia. Eu 12 ani am lucrat în Italia şi acum am mers pentru un contract de 3 luni de zile în Anglia, cu sora mea. Vă daţi seama, tot pentru ea, pentru un trai mai bun, pentru că în Italia nu prea mai era aşa bine plătită ziua, 30 de euro, iar aici, 80 de lire. În Italia am lucrat în agricultură, la mere, roşii, piersică…. Noi 7 luni pe an eram plecaţi, 5 luni pe an eram în prezenţa lor. Iar eu în vacanţe le aduceam, tot timpul cât am fost plecată, le aduceam în Italia, cu procură, cu… În momentul când au crescut un pic mai măricele, aveau vreo 12 ani, ceva de genul ăsta, am vrut să le duc acasă. Ele au început să plângă. Vă daţi seama, mi s-a rupt inima şi atunci am decis: le iau din microbuz, le-am spus «rămâneţi aici şi vă dau aici la şcoală». Crescând un pic, Luiza a zis «mami, mie aici nu prea îmi place, nu e şcoala ca-n România». A făcut a -Va, a VI-a şi a VII-a în Italia, ceva de genul ăsta. A făcut trei ani de zile, iar când am adus-o înapoi în România a pierdut un an de zile. Ea a fost de acord, a spus că indiferent că pierde un an, vrea să termine liceul, să-şi facă şcoala”, a declarat mama Luizei pentru sursa citată.

Sora ei, Roxana, care are 22 de ani, s-a căsătorit între timp, iar Luiza a rămas în continuare în grija bunicilor, din cuvântul cărora nu ieşea. Diriginta fetei spune că îşi dorea enorm să termine liceul şi să dea admitere la facultate. „Voia să termine liceul, să ia bacalaureatul şi spera să intre şi la facultate. Era un copil foarte bun, serios şi cu planuri de viitor”, a mai spus prof. Păun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De răpirea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu este cercetat Gheorghe Dincă, din Caracal. Acesta a declarat că le-a răpit, sechestrat, violat, după care le-a omorât și le-a ars corpurile. Cazul este în prezent în atenția anchetatorilor. Despre Luiza puteți citi mai multe aici.