Magda Vasiliu Stoian într-un aeroport din Italia: „Simțeam că trebuie să mă scuz că sunt româncă”

O situație jenantă și plină de ridicol a surprins luni, 23 septembrie, jurnalista româncă Magda Vasiliu Stoian la aeroportul Ciampino din Roma unde, împreună cu alți conaționali, stătea la rând în vederea îmbarcării pentru un zbor cu o aeronavă a companiei Ryanair.

Jurnalista povestește într-o postare publicată pe profilul ei de Facebook, cum un grup de trei cetățeni români au încercat și au sperat să înșele atenția personalului de zbor și să se îmbarce fiecare cu un bagaj care cântărea mult peste regulile impuse de compania aeriană respectivă. „M-au făcut să mă simt rușinată și i-aș călca în picioare pe toți găinarii ăștia care ne fac de râs peste tot pe unde ajung”, a concluzionat Magda Stoian.

Redăm mai jos textul cu întâmplarea care a înfuriat-o pe jurnalista româncă:

«N-aveți voie cu valiza. Acela e un bagaj de cală. Plătiți 25 de euro”, spune amabilă reprezentanta Ryanair de la poarta de îmbarcare…„Hîîî….m-a prins!” chicotește cu o expresie tâmpă un românaș de vreo 40 de ani, întorcându-se spre ceilalți 3 membri ai familiei… Care toți 3 aveau câte un geamantan după ei… „Și dânșii?”, întreabă angajata…„Ei e cu mine, tot 25 de euro?” Individul oftează, își dă ochii peste cap, bagă mâna în buzunarul treningului și scoate banii…„Nu merge bă, am crezut că mai merge să trecem cu valizele, dar s-a deșteptat ăștia, deh”…
Am văzut scena azi dimineață, la Ciampino. Nu pot generaliza, evident există și români valoroși… Dar ăștia m-au făcut să mă simt ca aparținând unui neam de găinari. Ce figură a făcut femeia de la Ryanair după ce indivizii au plecat? Nu vreți să știți… Eu nu am putut s-o privesc în ochi. De jenă. Ca și cum simțeam că trebuie să mă scuz că sunt româncă. Și pentru asta am simțit că i-aș călca în picioare pe toți găinarii ăștia care ne fac de râs peste tot pe unde ajung.»

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

"N aveti voie cu valiza. Acela e un bagaj de cala. Platiti 25 de euro" …spune, amabil, reprezentanta Ryanair de la…

Gepostet von Magda Vasiliu Stoian am Montag, 23. September 2019