Mai merită să te stabilești cu familia în Italia? O pereche de tineri români au ales să se mute în această țară

Tinereți înstrăinate, vieți luate de la capăt departe de cei dragi și de locurile în care te-ai născut și pe unde ți-ai petrecut o parte din viață. Nu e ușor nici pentru cei care decid să plece, dar nici pentru cei care rămân în urma lor. Părinți, copii, urgisiți să trăiască unii departe de ceilalți, cu vina în suflet și lacrimi în ochi.

Postarea unei românce într-un grup Facebook, care a decis să părăsească țara și să se mute în Italia pentru a le oferi o viață mai bună copiilor ei, este emblema vremurilor pe care le trăim. Nu se mai emigrează pentru bani, se fuge de-un prezent nesigur cu speranța unui viitor mai liniștit. Femeia plânge și-și mărturisește public durerea despărțirii de părinții săi.

În comentarii, însă, nu toată lumea îi apreciază decizia de a se muta în Italia, multe persoane susțin că această țară nu mai are nimic de oferit, iar viitorul copiilor este la fel de incert ca și în România. O fi adevărat? Ce părere au românii care trăiesc de ani buni în această țară? Ce sfat i-ați da tinerei familii de români? Menționăm că zona aleasă este undeva în preajma Lacului Maggiore din nordul Italiei.

Mai jos, redăm textul tinerei mămici:

„Cum v-am mai spus și în trecut, vrem să ne mutăm în Italia. Doar că acum intervine teama mea, dacă pot să spun așa, sunt singură la părinți, sunt singura lor bucurie, eu și nepoții lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mutându-mă în Italia simt că le iau bucuria de a îmbătrâni lângă oameni dragi lor, că îi las cu un dor imens, ei au făcut eforturi să nu-mi lipsească nimic și eu plec în loc să fiu mai aproape de ei acum, când se apropie de bătrânețe… Poate o să spuneți că ar trebui să vină și ei, dar mi-e greu mie să plec, dar lor care au muncit o viață întreagă pentru un mic comfort acasă.

Dar și eu la rândul meu trebuie să fac ceva pentru copiii mei, iar în acest moment România nu le oferă siguranță, sănătate și o educație corespunzătoare. Cum să fac să fie mai ușoară plecarea? Cum să-i fac pe părinți să nu se simtă abandonați, deși știu că plec pentru nepoții lor, dar tot e greu. Din punct de vedere financiar stăm bine, plecăm din motivele mai sus menționate: siguranță, sănătate și educație. Mulțumesc!”