Mai multe avioane spre România deviate sau anulate. Director aeroport: „Nu se întâmplă în fiecare zi să nu poată ateriza avioanele”

Duminică seara, 24 septembrie, aeroporturile din Cluj-Napoca și Craiova au fost puse la încercare de condițiile meteorologice nefavorabile.

Aversele torențiale cu tunete și descărcări electrice, combinate cu un vânt extrem de puternic, au condus la devierea și anularea mai multor zboruri.

Pe Aeroportul Cluj-Napoca, intervalul orar 19:00 – 22:00 a fost cel mai afectat. Vântul puternic, ploile abundente și pista inundată au generat condiții inadecvate pentru aterizare și decolare.

„Din cauza condițiilor de vânt și a pistei umede avioanele nici n-au putut ateriza, nici decola. Două curse spre Paris și Viena au fost anulate, iar avioanele care urmau să aterizeze la Cluj au fost direcționate spre Sibiu și București”, a explicat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, într-o intervenție pentru Digi24.

Pe lângă disconfortul pasagerilor aflați la bordul avioanelor deviate, aceste măsuri au generat și întârzieri serioase în programul zborurilor, chiar dacă traficul aerian a fost ulterior reluat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Subliniind raritatea acestei situații, directorul Aeroportului Cluj, a adăugat:

„Nu se întâmplă în fiecare zi să nu poată ateriza avioanele. Acum a fost un vânt puternic lateral, de 14 noduri, deci o situație extremă”.

El a menționat, de asemenea, că astfel de evenimente se produc poate o dată la cinci ani.

Aeroportul din Craiova a fost, de asemenea, grav afectat de aceleași condiții meteo. Nici aici avioanele nu au reușit să aterizeze sau să decoleze din cauza vântului intens și a precipitațiilor.

Aceste incidente meteorologice subliniază importanța echipamentelor moderne și a pregătirii adecvate a personalului aeroportuar pentru a face față situațiilor neprevăzute, asigurând în același timp siguranța și confortul pasagerilor.