Mama fetelor ucise de tren în Italia este româncă. Anchetatorii iau în considerare o tentativă de sinucidere

Alessia și Giulia Pisano, cele două surori, în vârstă de 15 și 17 ani, care au fost ucise de un tren în gara din Riccione (Rimini), în dimineața de duminică, 31 iulie, erau fiicele unei femei de naționalitate română. Domiciliate în via Montanara din Madonna di Castenaso, provincia Bologna, în prezent locuiau împreună cu tatăl lor și cu o soră mai mare, mama fiind plecată în România din luna decembrie a anului trecut, informează La Repubblica.

Sora mai mare se numește Ștefania și este fiica româncei avută dintr-o altă relație. Pe Alessia, în vârstă de 15 ani și Giulia, care împlinea 17 ani în luna septembrie, românca le-a avut din relația cu Vittorio Pisano, originar din Sardinia, care avea la Castenaso o firmă de transport marfă. „Este un moment foarte greu pentru noi, am prefera să nu dăm niciun fel de declarații”, a transmis Ștefania conform sursei citate.

Dinamica producerii accidentului

Ipotezele examinate de anchetatori ar fi diferite. Fetele, a căror identificare a fost posibilă numai datorită telefonului mobil al uneia dintre ele, găsit de-a lungul peronului unde s-a consumat tragedia, ar fi intrat în gară în jurul orei 6 dimineața. Camerele de luat vederi au surprins însă doar momentul intrării în stație, nu și pe cel al impactului.

Potrivit Corriere della Sera, polițiștii din Rimini lucrează la două ipoteze diferite: prima este că una dintre cele două surori ar fi încercat să se sinucidă coborând pe șinele de cale ferată, în timp ce cealaltă ar fi încercat să ajungă la ea și să o salveze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A doua ipoteză, pe de altă parte, este că una dintre cele două fete nu era perfect lucidă și conștientă de ceea ce face, poate din cauza faptului că băuse și, prin urmare, nu și-a dat seama că era pe șinele de cale ferată când se apropia trenul de mare viteză „Frecciarossa”. Și în acest caz, a doua fată ar fi murit încercând să o salveze pe prima.

Mecanicul de locomotivă a declarat că a văzut-o cum a sărit deodată în fața trenului pe una dintre fete, în timp ce cealaltă era deja pe șinele de cale ferată. Nu a știut însă să specifice care dintre surori a sărit și care era pe șine, iar viteza trenului era prea mare pentru a mai putea evita impactul. Cele două fete au murit pe loc.

Pe același subiect mai puteți citi: