O menajeră română din Italia a locuit abuziv timp de 7 luni în casa angajatorului deși acesta o concediase

O româncă din Italia, care a lucrat ca menajeră pentru un bărbat italian din localitatea Cuneo, provincia cu același nume din Piemonte, a refuzat să mai plece din locuința angajatorului după ce acesta o concediase și a mai locuit acolo astfel timp de șapte luni.

Potrivit publicației locale Cuneo Dice, totul a început în luna ianuarie a anului trecut, când bărbatul italian și menajera sa, o femeie de naționalitate română și cu inițialele numelui C.N., s-au certat.

Italianul a decis atunci să o concedieze pe conaționala noastră și a înștiințat-o despre acest fapt, dar femeia, care locuia în aceeași casă cu angajatorul său, a refuzat să părăsească locuința. Mai mult, a declarat bărbatul, aceasta a început să-l amenințe chiar.

„M-a amenințat cu un obiect, un fel de cruce ascuțită. O ținea în mână, cu brațul ridicat. Vorbea în română, deci nu am înțeles ce mi-a spus”, a precizat italianul.

Ulterior, angajatorul a încercat să o convingă pe toate căile să părăsească locuința, dar femeia nici nu voia să audă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Din moment ce nu ridica scrisoarea recomandată prin care o înștiințam de încheierea raportului de muncă, am făcut o fotografie la document și i-am trimis-o pe WhatsApp. Mi-a răspuns cu fraze divagante”, a mai afirmat bărbatul.

Menajera română refuza așadar să plece din locuința angajatorului, unde a rămas circa șapte luni, până la jumătatea verii anului trecut, timp în care italianul dormea de multe ori la birou, pentru a nu da ochii cu ea.

„În toată această perioadă dormeam la birou, dar din când în când mă întorceam acasă seara. În timpul zilei nu era mare diferență, deoarece eram plecat mereu cu munca”, a spus italianul.

„Când mă vedea, spunea că nu înțelegea de ce veneam să-mi fac de mâncare seara, având în vedere că puteam să merg în altă parte. Într-o seară, în martie, m-am întors pentru a încuia ușa și mi-a ieșit în față. Mi-a dat cu spray paralizant în față, o senzație oribilă”, s-a mai plâns fostul angajator al româncei.

Bărbatul a cerut atunci intervenția forțele de ordine la fața locului, iar carabinierii au găsit-o pe româncă cu spray-ul paralizant în mână încă, pe care l-a predat apoi militarilor fără să opună rezistență.

„Continua să-l amenințe pe fostul angajator și făcea referire la rudele sale din România, spunând că îl vor face să plătească pentru asta”, a precizat Paolo Bertola, unul dintre carabinierii care au intervenit la locuința italianului.

Cu toate acestea, bărbatul italian a decis ulterior să-și retragă plângerea depusă împotriva româncei, pentru violarea domiciliului.

„Nu vreau despăgubiri și nu am vrut niciodată să mă enervez prea tare pe această persoană, pentru că nu înțeleg dacă are probleme psihice sau nu. Voiam doar să intru din nou în posesia locuinței mele”, a ținut să mai precizeze bărbatul italian.

„Avem un câine „în comun” și m-am atașat mult de el. Uneori de întâlnim dimineața, așa pot să-l văd”, a mai spus el. În rest, acum fiecare se află la casa lui.

Conaționala noastră însă a fost denunțată de carabinieri la Parchet pentru amenințări, agravate de folosirea unei arme albe, iar la data de 2 februarie 2023 va avea loc audierea finală în procesul împotriva ei, mai scrie sursa citată.