Mesajul emoționant al unei românce din Italia căsătorită cu un bărbat străin: „Mi-e tare dor să stau între românii mei”

Pe fondul societăților actuale globalizate, cuplurile de naționalități diferite sunt un aspect din ce în ce mai comun al realității. Tot mai multe femei românce care locuiesc în străinătate se căsătoresc cu bărbați de alte naționalități, dar, din păcate, nu întotdeauna raporturile sunt dintre cele mai fericite.

Ce se întâmplă atunci când unul dintre parteneri adoptă o atitudine dictatorială în cuplu și nu acceptă faptul că celălalt aparține unei alte identități culturale cu tot ceea ce impune aceasta? O relație de dragoste, un parteneriat sau o căsătorie cu o persoană diversă din punct de vedere cultural, religios, de o altă naționalitate, poate fi o provocare unică și poate oferi, de asemenea, unele oportunități pentru dezvoltarea personală a cuplului, dar nu întotdeauna se întâmplă așa.

Un mesaj transmis de o femeie de naționalitate română căsătorită în Italia cu un bărbat străin, care își exprimă regretul că nu poate participa la un eveniment organizat de Asociația culturală româno-italiană „La Coccinela Viola” pentru că soțul ei nu este de acord, ne-a atras atenția.

Mesajul femeii românce, trimis Doinei Butnaru, președinta asociației sus amintite, ni se pare unul emoționant și în același timp unul disperat, care se percepe aproape ca un strigăt de ajutor. Iată ce conține mesajul respectiv:

„Ciao, Doina, eu nu pot veni sâmbătă. Soțul meu nu este de acord cu aceste întâlniri ale românilor. Nu suportă românii, nici mâncarea și nu îl lasă pe fiul său între aceștia. Nu putem nici măcar vorbi limba română în casă, se enervează și apoi avem probleme. Mi-e foarte dor să stau împreună cu români de-ai noștri. Aș vrea mult să te văd și să îți mulțumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine. Scuză-mă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI


„Cunosc o mulțime de femei în această situație”, spune Doina Butnaru, iar noi ne întrebăm: Merită un om atenția și dăruirea noastră dacă nu respectă întru totul ceea ce suntem, cine suntem și de unde venim?