Meteo: Vreme deosebit de caldă în toată Europa pentru această perioadă a anului

De Crăciun aşteptăm temperaturi mai ridicate decât ar fi normal, în Italia, România și în general în toată Europa. Această ridicare neobișnuită a coloanei de mercur va fi cauzată de un anticiclon african care va aduce mase de aer cald de tot continentul, până la porțile Rusiei, cu temperaturi care pe alocuri vor atinge chiar și 20 de grade.

În Italia termometrul va atinge între zilele de luni și joi ale acestei săptămâni temperaturi de până la 18 grade

- Continuarea după publicitate -

Diferența de temperatură va fi cu 4-6 grade peste medie pentru această perioadă. Parțial, cea care va atenua efectul căldurii va fi ceața. Aceasta se va forma pe câmpiile regiunilor din nordul peninsulei, în așteptarea sosirii iernii prevăzute pentru ultimele zile ale lunii decembrie.

În zilele următoare va fi atât de cald în România încât vom crede că este primăvară

Vremea se anunță frumoasă în țara noastră de Crăciun și de Revelion. Luni, marţi și miercuri vor fi zile deosebit de calde şi senine. Suntem la mijlocul lunii decembrie şi vom avea 14, 15 şi chiar 20 de grade. Cel mai cald va fi miercuri.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform prognozelor, temperaturile vor fi anormale chiar și la altitudini mari

Termometrul va atinge 17 – 18 grade Celsius la peste 1.500 de metri altitudine în regiunile Europei de Est (Ucraina, Turcia, Bulgaria și România), în timp ce în Italia valorile vor fi cuprinse între 10 și 14 grade în zonele montane.

Anomalia zilelor următoare va duce la o creștere excepțională a mediei sezoniere de aproximativ douăzeci de grade, în special în țările din Europa de Est, unde se vor înregistra temperaturi cu 18 – 20 de grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă.