Microbuz românesc controlat de polițiști în Germania. Un pasager arestat și alți opt pasageri amendați

O simplă verificare de rutină efectuată de polițiști duminică, 4 iunie 2023, pe autostrada A2 din Germania, lângă Bad Oeynhausen (landul Renania de Nord-Westfalia) a dus la arestarea unuia dintre pasageri și amendarea a altor opt, care călătoreau la bordul unui microbuz românesc.

În jurul orei 16:30, o echipă de poliție din cadrul secției de autostradă din Herford a oprit pentru control un autovehicul pentru transport persoane cu numere de înmatriculare românești la ieșirea Bad Oeynhausen-Ost.

Spre uimirea lor, după o analiză mai atentă, polițiștii au descoperit că în interiorul vehiculului cu numai nouă locuri se aflau 11 pasageri, toți cetățeni români și cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani.

Dintre cei 11 pasageri aflați în vehicul, opt nu purtau centurile de siguranță, iar polițiștii au fost decis să-i amendeze pentru această încălcarea a normelor rutiere.

Mai mult, în timpul verificării datelor personale în sistemul informatic al poliției, oamenii legii au descoperit că doi pasageri erau căutați pentru stabilirea locației, iar împotriva unui pasager în vârstă de 35 de ani exista un mandat de arestare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a fost arestat pe loc și transportat în custodia poliției din Minden.

Ceilalți zece pasageri, în schimb, au primit permisiunea de la forțele de ordine pentru a continua călătoria.