Mihai, românul căruia viceprimarul din Trieste i-a aruncat păturile, se întoarce în România

Mihai Mezei, românul fără adăpost căruia viceprimarul din Trieste, Paolo Polidori, i-a aruncat păturile și hainele la gunoi, la începutul lunii ianuarie din acest an, se întoarce în România.

Mihai are 57 de ani și a sosit la Trieste pe 12 octombrie anul trecut, după ani de peregrinări prin alte orașe italiene. El este românul căruia viceprimarul orașului Trieste, Paolo Polidori, i-a aruncat la gunoi păturile, gecile și o plapumă pe care bărbatul le folosea ca pat, pe stradă, unde dormea sub cerul liber, chiar dacă în acea perioadă temperaturile noaptea scădeau mult sub zero grade. Apoi, viceprimarul, care este membru al organizației politice extremiste de dreapta Lega, a publicat isprava sa pe Facebook, mândru nevoie mare: „Toleranță zero! Vreau ca Trieste să fie curat.”, scria viceprimarul orașului în postarea sa, apoi continua: „Acum să se dezlănțuie binevoitorii, nu-mi pasă deloc!”

Potrivit ziarului Il Piccolo, bărbatul român a pornit spre România în cursul zilei de ieri, 15 martie 2019, spre orașul său natal Oradea, unde are o casă pe care încă trebuie să o termine de construit. De la episodul cu viceprimarul din Trieste, Mihai a fost găzduit și ajutat de Andreescu Felix Aurelian, un antreprenor român din aceeași localitate.

Sursa foto: Il Piccolo

„Mulțumesc tuturor. Poate mă voi întoarce, dar acum vreau să mă gândesc doar la viitorul meu”, a spus Mihai înainte de a urca în microbuzul spre România.

Aurelian Andreescu l-a ajutat în aceste ultime luni ale lui Mihai în Italia să-și rezolve problemele de sănătate: „I-am cumpărat medicamente pentru a trata psoriazisul și acum că este mai bine, a venit timpul să meargă acasă. Au fost câteva luni lungi și complicate, dar în cele din urmă avem un final fericit. Locuind la noi, a înțeles (Mihai – n.r.) că poate să reușească și asta i-a dat puterea de a decide să facă ordine în viața sa prin renunțarea la cerșit. De asemenea, doresc să mulțumesc consulatului român care ne-a ajutat să-i facem documentele lui Mihai”, a declarat Andreescu, citat de Il Piccolo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Andreescu, mai scrie sursa citată, i-a făcut și o mică donație lui Mihai pentru a-l ajuta să cumpere materiale pentru a-și continua construcția casei: „Sunt fonduri personale, care sper că îl pot sprijini pentru a finaliza lucrările. I-am dat și niște haine și materiale care cu siguranță îl vor ajuta pe viitor.”