Milano: In memoriam Liviu Nechita, spectacol eveniment de lansare al celui de-al treilea disc al cantautorului

„Iubirea strălucește ȋn gândul bun, în gestul generos, în respectul și onoarea de a fi!” (Liviu Nechita)

Lansarea In Memoriam al celui de-al treilea album semnat de Liviu Nechita, intitulat „Vieți desenate”, pe versurile poetului Andrei Maftei, va avea loc vineri, 1 decembrie 2017, ora 19.00, la Teatro Filodrammatici, Via Filodrammatici, 1, din Milano.

Albumul a fost lansat și în România pe 10 iunie a acestui an, la Iași, orașul natal al lui Liviu Nechita și conține 7 piese. A fost finalizat în decembrie 2016, și editat în luna mai 2017, la 3 luni de la dispariția îndrăgitului cantautor. La realizarea acestuia au mai contribuit: Jul Baldovin (chitară acustică, chitară bass, aranjament orchestral), Gelu Ionescu (programare, mix),Victor Panfilov (master), Armando Sacca (grafică).

In Memoriam Liviu Nechita

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Un spectacol de muzică și poezie, un omagiu pe care-l aducem cantautorului Liviu Nechita, un artist unic, un om sensibil, generos și un prieten de-o viață.
Alături de grupul milanez acappella Alti&Bassi, prieteni în tainele muzicale cu Liviu, care au acceptat cu bucurie să ne dăruiască o seară de neuitat, ne vor încânta inimile Evandro Rossetti de la Roma, cantautor folk , membru al cenaclului Flacăra, Claudia Șerdan, interpretă de muzică folk, prietenă veche a lui Liviu din Milano, Marius Matache, cantautor din Bucuresști și poetul Andrei Maftei din Iași”, scrie organizatoarea Cristina Giosu pe pagina evenimentului In Memoriam Liviu Nechita.

Liviu Nechita s-a născut la Iași pe 17 iulie 1969

A ȋnceput să cȃnte la chitară la vȃrsta de 10 ani, iar la 13 ani deja debuta pe scena Cenaclului Columna, cea mai importantă manifestare a folk-ului ieșean din anii ’80. Cȃțiva ani mai tȃrziu se alătură Cenaclului „ABC”, ȋnființat de poetul Andrei Maftei, alături de care petrece de-a lungul anilor clipe de prietenie, inspirație și frumos.

Ȋn anul 1994 devine promotorul grupului folk Prefix 032, cu care debutează pe scena Festivalului „Om Bun”, unde obține Premiul Special al Juriului, după doar două săptămȃni de existență. Grupul susține recitaluri prin țară și la Chișinău, iar ȋn toamna anului 1997 apare primul și singurul album Prefix 032, intitulat „Spectacol sfȃrșit”.

Ȋn același an, Liviu Nechita se stabilește definitiv ȋn Italia. Ȋn 2006, la invitația lui Victor Socaciu, cei trei membri Prefix 032 revin pe scena Festivalului „Om Bun”.Din anul următor , Liviu Nechita ȋși ȋncepe cariera solo. Primul său album de cantautor , „Dor de-acasă” include 10 piese, dintre care două sunt ȋn limba italiană, Liviu semnȃnd atȃt muzica, cȃt și versurile. Pe data de 9 martie 2013 Liviu Nechita lansează, ȋn Romȃnia, „Dor de-acasă” cu o serie de concerte prin cȃteva orașe din țara.

Ȋn 2014, pe data de 20 octombrie, organizează la Teatrul Mignon din București, spectacolul de lansare celui de-al doilea album al său, ȋn memoria poetului Dan Giosu „Să mor frumos, să bată vȃntul…” Albumul va fi lansat și în Italia, ȋn noiembrie 2015, la Consulatul General al Romȃniei din Milano. Cariera artistică continuă să se desfășoare și ȋn multe alte ocazii, pe parcursul unor manifestări culturale la Milano, la care Liviu este invitat și participă cu entuziasmul caracteristic.

Lansarea In Memoriam a celui de-al treilea album semnat de Liviu Nechita, intitulat „Vieți desenate”, pe versurile poetului Andrei Maftei, a avut loc sâmbătă 10 iunie 2017, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Albumul conține 7 piese, a fost finalizat în decembrie 2016, și editat în luna mai 2017, la 3 luni de la dispariția îndrăgitului cantautor.

Liviu Nechita s-a stins la 4 februarie 2017.