Mister în cazul morții unui muncitor român din Italia. A căzut din picioare în prima zi de muncă și nu și-a mai revenit

Un muncitor român în vârstă de 30 de ani a murit la Mestre, lângă Veneția, după două zile de agonie în spital. Conaționalul nostru a fost dus de urgență la spital chiar în prima sa zi de lucru la noul loc de muncă. Nu este clar ce s-a întâmplat, colegii au declarat că bărbatului i-a venit rău și a căzut din picioare, dar medicii i-au găsit un traumatism cranian grav, informează Il Gazzettino.

Marian Nicolae Holban, un român originar din Vaslui, rezident de 10 ani în Italia, tocmai începuse prima lui zi de muncă la depozitul In’s din Dese (Veneto). Era în magazie când la un moment dat a căzut inconștient la pământ.

- Continuarea după publicitate -
Marian Nicolae Holban

Alarma a fost declanșată la scurt timp după ora 9:30, când a fost găsit de colegii de la depozit. Medicii de la 118, ajunși la fața locului cu o ambulanță, au încercat să-l resusciteze, apoi l-au transferat la spital.

Marian a petrecut câteva zile la Spitalul „dell’ Angelo” din Mestre luptându-se între viață și moarte. Condițiile sale au fost prea grave pentru a supraviețui, medicii nu au mai putut face nimic pentru el și Marian Holban a murit luni, 6 februarie, după circa 48 de ore de spitalizare.

Procurorul Lucia D’Alessandro a deschis o anchetă în acest caz. Inspectorii Spisal Ulss 3 (Serviciul de siguranță și igienă la locul de muncă) vor încerca să reconstituie în detaliu cele întâmplate.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ipoteza principală este că muncitorului român, care fusese recent angajat la centrul logistic In’s din Dese, i s-a făcut brusc rău dintr-o cauză care pe moment rămâne necunoscută. În spital, însă, medicii au diagnosticat că bărbatul, la momentul internării, avea un traumatism grav la cap. Inspectorii Spisal au cerut să fie stabilită originea acelei lovituri violente la cap.

Anchetatorii vor să înțeleagă dacă Marian s-a lovit la cap căzând la pământ pentru că i s-a făcut rău sau dacă decesul a fost cauzat de traumatismul cranian suferit din alte cauze. Practic dacă muncitorul român a murit din cauza unei boli sau a suferit un accident de muncă.

În zilele următoare, procurorul va dispune efectuarea autopsiei trupului tânărului de 30 de ani, care reprezintă primul pas în stabilirea cauzei morții sale.

Marian Holban era rezident împreună cu familia în provincia Veneția, de mai bine de 10 ani. Mama locuiește în Mirano. Era un bărbat muncitor, pasionat de fotbal, baschet și pescuit.

Data înmormântării nu a fost încă stabilită, se așteaptă autorizarea din partea procurorului. Un document care nu va fi eliberat înainte de autopsia trupului neînsuflețit.

- Continuarea după publicitate -