Moldoveancă operată în Italia, medicii i-au îndepărtat din greșeală ambele ovare. Nu va mai putea avea copii

În urma unui grav incident medical la „Ospedale Civile” din Veneția, doi medici de la secția de Ginecologie sunt în prezent cercetați pentru malpraxis, ca urmare a unei intervenții chirurgicale efectuate greșit.

Victima, o femeie moldoveancă în vârstă de 36 de ani, a suferit pierderea ambelor ovare în urma unei operații, compromițându-i-se astfel capacitatea de a avea copii, informează Fanpage.

Conform rapoartelor, pacienta trebuia să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unor chisturi și, eventual, a ovarului și a tubului falopian stâng (trompa uterină).

Cu toate acestea, în timpul procedurii, medicul a îndepărtat greșit și ovarul drept. Astfel, femeia a fost lăsată fără ambele ovare și fără șansa de a mai rămâne însărcinată pe viitor.

O evaluare tehnică efectuată la ordinul procurorului Giovanni Gasparini a indicat doi medici responsabili pentru eroarea efectuată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unul dintre ei pentru eliminarea eronată a ambelor ovare, iar celălalt pentru completarea incorectă a listei de verificare preoperatorie și pentru neparticiparea activă în prevenirea erorii comise de chirurg.

În schimb, nu s-a găsit nicio vină asupra celorlalți membri ai echipei operatorii. Rămâne de văzut dacă și al doilea medic va fi formal anchetat.

Expertiza tehnică a fost realizată de către profesorul Massimo Piergiuseppe Franchi, specialist în Ginecologie și Obstetrică, împreună cu profesorul Guido Viel, specialist în Medicină Legală.

Victima, reprezentată de avocatul Augusto Palese și de avocatul Davide Vianello Viganò, și-au numit propriii experți. Ancheta continuă.