Moldoveanul din Italia care și-a ucis fosta iubită a fost denunțat chiar de sora lui. „Am văzut sânge, sânge peste tot!”

Dumitru Stratan, bărbatul moldovean de 33 de ani care și-a ucis iubita în localitatea italiană Castiglione delle Stiviere din provincia Mantova (Lombardia) a fost denunțat la autorități chiar de sora lui, căreia i-ar fi mărturisit crima și care a găsit locuința victimei plină de sânge.

Crima s-ar fi petrecut în noaptea de joi spre vineri, 20 ianuarie 2023. După ce a ascuns cadavrul, așa cum presupun anchetatorii, Dima – cum îi spun apropiații lui Dumitru Stratan – a sunat-o pe sora lui, Cristina, dar și pe un amic, spunându-le că a „făcut o prostie”.

Dumitru Stratan și Cristina, sora lui. Foto: preluată de pe Facebook de fanpage.it

Povestea familiei Stratan, compusă din Ana – mama celor doi tineri – Dumitru și Cristina a fost una de succes până la teribilul eveniment de săptămâna trecută, relatează publicația Fanpage.

Mama celor doi tineri a venit în Italia cu mulți ani în urmă și a lucrat inițial ca badantă. Ulterior, ea i-a adus în această țară și pe copiii ei.

Apoi, în 2014, Ana a deschis un bar în piazza Resistenza din Castiglione delle Stiviere, „Event Coffee”, pe care-l gestionează împreună cu Cristina, în timp ce Dumitru nu s-a implicat în afacerea familiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Yana Malaiko a sosit în Italia după deschiderea barului și a început să lucreze în barul familiei Stratan, apoi a început o relație cu Dumitru. După trei ani de relație însă, tânăra ucraineancă a decis să se despartă de el.

În acel moment, sora lui Dumitru a luat-o în gazdă pe Yana în propriul apartament, situat la etajul patru al clădirii în care se află și barul familiei.

Pentru familia Stratan, a precizat Cristina, ucraineanca de 23 de ani nu era numai fosta iubită a lui Dumitru ci „făcea parte din familie, ca o fiică, o soră”.

În noaptea dintre joi și vineri, 20 ianuarie, Yana se afla singură în apartament, sora lui Dumitru nu era acasă. Ea și bărbatul moldovean au avut o discuție prin mesaje pe telefon în acele ore, mai scrie sursa citată.

Tânărul de 33 de ani a urcat apoi în apartamentul celor două femei în jurul orei două noaptea, iar pe la ora 05:00 a fost văzut coborând cu un sac negru în spate pe care l-a încărcat în autoturismul său Mercedes.

Dumitru Stratan a condus apoi mașina până a ajuns într-o zonă cu terenuri agricole de la marginea localității unde a rămas blocat în noroi cu mașina și a fost ajutat de un agricultor să iasă. Agricultorul habar n-avea însă că în mașina bărbatului pe care-l ajuta ar putea fi un cadavru.

Ceea ce s-a întâmplat ulterior este de neînțeles, pentru că mașina Mercedes a moldoveanului a fost găsită la mică distanță de acel loc abandonată lângă mașina Fiat 500 pe care o deținea Yana Malayko.

Iar de cadavrul tinerei ucrainence nici urmă, anchetatorii nereușind să-l găsească nici până astăzi, la cinci zile după acele evenimente.

În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, o rudă de-ale ucrainencei a anunțat dispariția acesteia. Imediat după aceea, Dumitru sună un prieten și pe sora sa, spunându-le că a făcut un gest nebunesc.

Cristina a dat apoi buzna în apartamentul ei, în care locuia și Yana, și l-a găsit pe Dumitru în sufragerie.

„Am văzut sânge, sânge peste tot, și Yana nu era. Așa că l-am denunțat pe fratele meu”, a declarat Cristina Stratan.

În baza investigațiilor efectuate de oamenii legii, Parchetul din Mantova a decis să-l pună sub arest imediat pe Dumitru Stratan, acuzat fiind de omor cu premeditare și ascunderea cadavrului.

Urme de sânge au fost găsite și în mașina Mercedes a bărbatului, dar care nu se știe încă cu certitudine dacă aparțin victimei.

Inculpatul, între timp, refuză să răspundă întrebărilor puse de procurori și de judecătorul pentru investigații preliminare. El se află închis în prezent în penitenciarul din Mantova.

„Nu știu ce să mai fac, este o tragedie enormă”, concluzionează sora lui Dumitru, citată de publicația italiană.

Distribuie acest articol