Momente grele în Italia pentru o româncă, copilul ei luptă pentru viață, iar ea a rămas pe străzi

Comunitatea românească din Italia este chemată în ajutorul unei familii care se  confruntă cu o situație deosebit de dificilă.

Lucas, un copilaș aflat în stare gravă, a fost internat la secția ATI a spitalului Bambino Gesu din Roma, grație eforturilor Asociației Blondie, care a asigurat transportul copilului și al mamei sale în Italia.

Starea critică a lui Lucas necesită o monitorizare constantă și de durată, însă mama sa, Viki, se confruntă cu dificultăți suplimentare dincolo de anxietatea privind starea de sănătate a fiului său.

Formularul S2(E112) acoperă costurile tratamentului lui Lucas, dar prezența mamei în spital nu este permisă în mod permanent și ea nu are unde să stea la Roma.

În urma acestor condiții, Viki a fost nevoită să își petreacă noaptea pe holurile spitalului, dar începând cu ora 17:00 de astăzi a fost invitată să plece, putând să își viziteze fiul doar patru ore pe zi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Confruntată cu dificultăți financiare și cu perspectiva de a sta pe străzi într-un oraș străin, având la dispoziție doar 300 de euro, Viki se află într-o situație disperată și are nevoie urgentă de cazare în apropierea Spitalului Bambino Gesu din Roma, se arată într-o postare publicată de Dani Cek.

Comunitatea este îndemnată să ofere orice fel de ajutor posibil.

Toți cei care doresc să o ajute pe mama româncă sunt invitați să o contacteze pe Laura Lupu, de la Asociația Dani Cek – Aripi pe pământ.