Muncitor român mort în Italia la locul de muncă. A alunecat pe schele și a căzut de la etajul al doilea

Un eveniment tragic a avut loc luni dimineață, 8 noiembrie, în Piazzale Gregorio VII din zona San Pietro, Roma. Din primele informații, se pare că un muncitor român, în vârstă de 41 de ani, care lucra la renovarea unei clădiri, a căzut de la înălțimea etajului al doilea și a murit pe loc.

Din nefericire, ajutorul oferit de un medic ce se afla inopinat în apropiere a fost inutil, deoarece o rană la cap era prea gravă pentru ca bărbatul să supraviețuiască.

Românul lucra pentru o firmă de construcții din Roma, informează Corriere della Sera. Acesta s-a prăbușit de la etajul doi al clădirii, probabil după ce a alunecat pe podeaua schelei. La fața locului a intervenit echipajul sanitar de la 118 și carabinierii.

Specialiștii criminaliști au efectuat o primă inspecție a locului accidentului și apoi au audiat colegii victimei, precum și managerii firmei la care lucra.

Investigațiile sunt în derulare la această oră, pentru a clarifica dacă măsurile de siguranță au fost respectate pe șantier.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Detaliile accidentului încă nu sunt cunoscute în totalitate, dar ziua a fost afectată și de condițiile meteo nefavorabile, din cauza ploii torenţiale care a făcut ravagii asupra capitalei italiene.

Parchetul din Roma va deschide o anchetă cu privire la moartea muncitorului român. Procurorii inițiază procedura pentru infracțiunea de omor din culpă dar mai întâi așteaptă un prim raport de la polițiștii ce au intervenit la fața locului, pentru a putea deschide  dosarul.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20