A murit Ionel, românul din Italia care a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele

Sărac lipit pământului, dar cu un suflet nobil și empatic, așa este descris de italieni Ionel, românul fără adăpost din Ostia care a decedat recent la spital, după ce a fost găsit inconștient de voluntarii de la Crucea Roșie.

Despre Ionel, mort la numai 45 de ani, am scris cu două luni în urmă, când La Repubblica a publicat povestea sa. Trăia într-o rulotă abandonată, situată lângă piața orașului, împreună cu câinele său, Aron, un husky de 4 ani cu microcip și vaccinat.

Ionel și Aron. Sursa foto: La Repubblica

Bărbatul era bolnav, a avut probleme la picioare din cauza circulației deficitare a sângelui și necesita internarea în spital. În vara anului trecut a sosit chiar și ambulanța pentru a-l transporta la Spitalul Grassi, dar când a auzit că Aron urma să fie dus la un adăpost pentru câinii fără stăpân, a refuzat internarea. Italienii au fost impresionați de gestul românului nostru.

Ultima perioadă a fost însă un calvar pentru el și pentru câinele său. Pe lângă durerile cronice de la picioare, Ionel suferea de noi afecțiuni la stomac, iar în urmă cu o săptămână a fost nevoit să-l predea pe Aron la adăpostul pentru câini pentru a fi internat.

Polițiștii locali l-au dus pe Aron la adăpostul de la Muratella, iar Ionel a stat cinci zile în spital. Părea că starea lui de sănătate s-ar fi îmbunătățit și a fost externat luni, 13 februarie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a se întoarce la rulota sa din Ostia Nuova, Ionel s-a dus la adăpostul Muratella să-și ia câinele, dar a sosit seara și adăpostul era deja închis. S-a întors în rulota sa cu ideea de a se întoarce la Muratella a doua zi, dar a doua zi s-a s-a simțit din nou foarte rău.

Voluntarii de la Crucea Roșie, care îl vizitau pe el și pe Aron, l-au găsit inconștient ieri dimineață când i-au dus mâncare și niște haine. Au chemat ambulanța, l-au dus la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva. În seara de marți, 14 februarie, a decedat.

Aron, va fi luat probabil de fratele lui Ionel, care locuiește în Ostia.

Pe același subiect mai puteți citi: Povestea lui Ionel, românul din Italia care își iubește câinele mai mult decât pe sine.

Distribuie acest articol