A murit la muncă în Italia încercând să strângă bani pentru operația soției care acum nu are cu ce să îl repatrieze

Radu Cheleneagră avea 57 de ani și era angajat cu un contract de muncă pe perioadă determinată la o societate agricolă din Serracapriola, în provincia Foggia. Miercuri, 7 august, era pe câmp la cules de roșii când i s-a făcut brusc rău și s-a retras la umbră, lângă o rulotă situată în preajma locului de muncă. Văzând că nu se mai întoarce, colegii săi au mers să îl caute și l-au găsit căzut la pământ, fără să dea semne de viață. Radu suferise un stop cardiac și murise departe de casă, de fiul și de soția sa, Maria.

Drama familiei Cheleneagră, originară din Dorohoi, județul Botoșani, nu se termină însă aici.

Soția românului decedat sub soarele torid al Italiei și-a distrus cu ceva timp în urmă osul la un picior, în urma unei căzături și avea nevoie de o operație delicată la spitalul de la Târgu-Mureș. Operație care implica anumite costuri pe care nu și le permitea. Radu a hotărât atunci să plece la muncă în Italia pentru a strânge cât mai repede bani de operație pentru soția sa, dar soarta le-a fost potrivnică. Bărbatul și-a pierdut viața, iar acum Maria nu are nici măcar bani pentru repatrierea trupului soțului său.

Femeia povestește în lacrimi pentru Botoșani News: „Radu s-a dus să strângă bani pentru operația mea și acum mă chinui eu să adun bani ca să pot să-l înmormântez.” O situație în care singurul venit al femeii este o pensie de 640 de lei, iar repatrierea sufletului neînsuflețit al soțului său este cu mult peste puterile financiare ale familiei.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de caz, repatrierea românilor decedați în străinătate este o problemă tot mai mare în condițiile în care numărul emigranților care decid să părăsească România temporar este în continuă creștere. O asigurare de viață înainte de plecarea din țară ar fi necesară tuturor celor care decid să plece la muncă peste hotare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cazul de față, o româncă își așteaptă acasă soțul decedat pentru a-l îngropa creștinește. Nu dispune de banii necesari, de aceea Botoșani News face un apel la toți cei care vor și pot să o sprijine financiar în acest scop. Orice donație îi poate fi de ajutor! În acest scop Maria poate fi contactată la numărul de telefon 0040/752 544 915.

@rotalianul