Român din Italia amendat după ce a fost surprins de carabinieri la frizer: „Nu sunt client, sunt instalator”

Un frizer din cartierul Tor Bella Monaca din Roma și un client român, în vârstă de 39 de ani, au fost sancționați de carabinieri vineri, 10 aprilie, pentru încălcarea normelor prevăzute în Decretul de Lege nr. 19 din 25 martie 2020 pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Cei doi se aflau în salonul de frizerie care aparține unui cetățean marocan de 41 de ani, iar când au fost surprinși de patrula carabinierilor, conaționalul nostru s-a dat drept instalator, încercând să ascundă faptul că se afla acolo pentru o tunsoare.

O patrulă a carabinierilor care se afla în trecere, în după-amiaza zilei de vineri, prin fața salonului de frizerie deținut de marocan a observat că oblonul vertical de la intrare nu este coborât până la pământ și au decis să verifice mai bine, scrie ziarul Il Messaggero. Când militarii au intrat în frizerie însă, l-au surprins pe marocan în timp ce-i tăia părul bărbatului român, iar acesta din urmă a sărit imediat de pe scaun la vederea forțelor de ordine și a început în manieră comică să simuleze repararea unui tub de apă sub chiuvetă.

„Nu sunt un client, sunt instalator”, le-a spus românul carabinierilor în tentativa sa de a scăpa de amendă. Militarii însă nu s-au lăsat convinși de talentul actoricesc al conaționalului nostru și l-au amendat atât pe el, cât și pe cetățeanul marocan. Pe frizer l-au somat de asemenea să închidă activitatea și a fost denunțat totodată la autoritatea teritorială competentă pentru încălcarea normelor în ceea ce privește exercițiile comerciale.

Reamintim pe această cale că amenzile aplicate pentru nerespectarea regulilor impuse de autoritățile italiene pentru împiedicarea răspândirii virusului au valori între 400 și 3.000 de euro. Mai multe informații în articolul de mai jos: