Nepoții mafiotului care au bătut barmanița româncă ce le-a cerut să plătească berea consumată, condamnați la închisoare cu suspendare

Cei doi frați italieni, nepoții unuia dintre foștii capi ai clanului Casalesi care face parte din mafia napolitană cunoscută sub numele de Camorra, au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru agresiunea asupra barmaniței care a îndrăznit să le ceară să plătească berea consumată. Judecătorul a decis însă ca agresorii să rămână la arest domiciliar pentru fapta lor, chiar dacă nu vor merge la închisoare.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 18 septembrie 2019, în localitatea San Cipriano d’Aversa din provincia Caserta, unde doi frați gemeni în vârstă de 18 ani au agresat o femeie de origine română care lucrează ca barman în barul Gran Vesuvio Caffè. Cei doi infractori, Alessio și Vincenzo de Falco, sunt nepoții lui Enzo de Falco, cunoscut ca fiind șeful clanului mafiot „Casalesi” care a fost ucis într-o ambuscadă în 1991 și se pare că au moștenit de la unchiul lor anumite tendințe.

În acea seară, cei doi tineri au consumat mai multe beri în barul unde femeia română lucrează și i-au spus acesteia că nu au nici cea mai mică intenție de a plăti consumația. Cu toate acestea, conaționala noastră a avut curajul să le prezinte celor doi frați nota de plată, dar gemenii au considerat acest lucru ca fiind lipsă de respect față de ei și au luat-o de păr, apoi au lovit-o cu capul de tejghea. În același timp, aceștia o amenințau pe româncă folosind fraze de genul „te împușc, te omor”.

În ajutorul femeii a intervenit atunci un cetățean de origine tunisiană care s-a oferit să plătească el berile, salvând astfel românca de la ulterioare leziuni provocate de cei doi frați italieni. Victima a mers apoi la secția Urgențe unde medicii i-au prescris 6 zile de îngrijiri medicale pentru rănile suferite, iar apoi i-a denunțat pe agresori fără nicio ezitare, riscând chiar și o răzbunare din partea lor.

Cei doi gemeni au ajuns la proces, care s-a desfășurat printr-o procedură abreviată la cererea inculpaților cu scopul de a obține o pedeapsă redusă, scrie presa italiană, și exact asta au primit. Judecătorul a decis să-l condamne la 2 ani și 2 luni pe Alessio de Falco și un an și 9 luni pe fratele său, Vincenzo, ambele condamnări fiind cu suspendare. Judecătorul a dat ordin însă ca aceștia să rămână în continuare în arest la domiciliu, cum s-a dispus imediat după arestarea lor. Procuratura ceruse în schimb pentru cei doi frați o condamnare de 3 ani și 9 luni de închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul