200 de români din Italia amendați pentru că au participat la o nuntă și două botezuri fără să respecte regulile anti-COVID

Nu mai puțin de 200 de români au fost sancționați de carabinierii din Calenzano, localitate lângă Florența, în Toscana, după ce au fost găsiți în incinta unui restaurant petrecând la o nuntă și două botezuri, în trei săli diferite, fără să respecte regulile anti-Covid impuse de autorități pentru zona galbenă.

Conform publicației Il Tirreno, s-a întâmplat în seara de sâmbătă, 19 iunie, când în timpul unor verificări de rutină, carabinierii companiei din Calenzano au intrat în restaurantul respectiv. În interior erau organizate trei petreceri, în trei săli diferite, o nuntă și două botezuri, cu un număr de participanți mult peste prevederile legale impuse de autorități și fără a fi respectate celelalte măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În total 200 de persoane, toți români și cu domiciliul în provincia Florența, au fost sancționați. Proprietarul restaurantului, care nu a fost la prima abatere de acest fel, a fost amendat, iar localul va fi închis pentru o perioadă de la 5 la 30 de zile.

Până luni, 21 iunie, Toscana se află în zona galbenă, ceea ce înseamnă că petrecerile de nuntă și botez sunt permise, dar în anumite condiții. Numărul persoanelor participante nu trebuie să depășească capacitatea restaurantului, astfel încât mesenii să fie în număr de câte 4 la masă, excepție făcând membrii familiei care locuiesc împreună, în aceeași casă.

Oaspeții trebuie să aibă asupra lor un certificat care să ateste una din următoarele condiții:  că au primit ambele doze de vaccin împotriva Covid-19, că au fost infectați și s-au vindecat de Covid sau dețin rezultatul negativ al unui test făcut în cele 48 de ore premergătoare ceremoniei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate regiunile intră începând de luni în zona albă, cu excepția regiunii Valle d’Aosta, care rămâne în zona galbenă până pe data de 28 iunie. În zona albă vor continua să rămână în vigoare următoarele restricții: purtarea măștii, respectarea distanței între persoane și interzicerea aglomerărilor.

@rotalianul