O asistentă din Italia a găsit 1300 de euro în portofelul unui român mort la spital. Decizia neașteptată a femeii

Într-o lume în care atât de des suntem martori la acte de egoism sau nepăsare, o simplă, dar puternică poveste de onestitate vine de la spitalul din Frosinone, regiunea Lazio, unde o asistentă medicală a reușit să demonstreze că cinstea și compasiunea nu au preț.

Ea a găsit 1.300 de euro în portofelul unui român care a decedat în spital și pe care nimeni nu l-a căutat, relatează Frosinone web.

- Continuarea după publicitate -

Femeia, care ar fi putut să-și însușească banii de care nimeni nu știa, a dat dovadă de integritate și a predat portofelul la poliție. Autoritățile fac acum cercetări pentru a găsi rudele bărbatului român.

Se numește Betty, este asistentă medicală și din 2009 lucrează la secția de Urgențe a Spitalului Spaziani din Frosinone.

În fiecare zi, în mijlocul haosului și stresului specific acestei profesii, Betty are grijă de numeroși pacienți. Mulți dintre ei se vindecă și pleacă acasă, dar unii, din păcate, nu reușesc să supraviețuiască.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un astfel de caz a fost cel al unui pacient de naționalitate română care a decedat în spital.

Cu toate că nu era în sarcina ei să facă acest lucru, Betty, întotdeauna dispusă să ajute, a fost rugată să găsească documentele și obiectele personale ale persoanei decedate.

Pentru a-și îndeplini sarcina care i-a fost încredințată, asistenta a mers în depozitul spitalului, unde se păstrează obiectele pacienților. Acolo, în geanta românului nostru, Betty a găsit un portofel ce conținea 1.300 de euro, acte de identitate, un ceas și alte obiecte de valoare.

Era singură în depozit, un loc fără supraveghere video. Mai mult decât atât, se părea că bărbatul decedat nu avea pe nimeni în Italia. Pentru mulți, tentația de a lua banii și de a păstra secretul ar fi fost mare. Dar nu pentru Betty.

Fără să stea pe gânduri, ea a luat portofelul și l-a predat la postul de poliție. „Nu este prima dată când mi se întâmplă asta”, a mărturisit ea.

- Continuarea după publicitate -

„În numeroase ocazii am găsit obiecte de valoare ale pacienților. Am returnat mereu totul. Iubesc ceea ce fac și cred că indiferent de meseria pe care o avem, trebuie să o facem cu seriozitate și onestitate.”

Directorul spitalului a lăudat-o pentru cinstea și corectitudinea de care a dat dovadă.