O badantă din Italia a agresat bătrâna pentru că nu voia să servească micul dejun. Îngrijitoarea a fost arestată

O femeie de origine ucraineană, rezidentă legal în Italia, a fost arestată pentru maltratarea unei bătrâne de peste 80 de ani, pe care o îngrijea.

Pensionara nu voia să servească micul dejun, iar îngrijitoarea s-a enervat și a lovit-o de mai multe ori.

Incidentul a fost reclamat de fiica victimei, care a solicitat intervenția poliției după ce a observat comportamentul abuziv al îngrijitoarei.

Polițiștii au intrat în posesia înregistrărilor video de la camerele de supraveghere instalate în apartament cu acordul badantei.

Imaginile au relevat că aceasta a mustrat-o și lovit-o pe bătrână pentru că refuza să ia micul dejun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, îngrijitoarea a condus-o pe bătrână în holul locuinței, unde nu erau camere de supraveghere, și i-a tras două palme.

Pensionara a început să plângă și să o implore să se oprească. În plus, badanta a continuat să manifeste un comportament violent, lovind-o pe bătrână.

După incident, victima a fost dusă la spital, unde a fost examinată și apoi externată cu un diagnostic de edem facial și contuzii multiple la picioare și brațe.

Îngrijitoarea a fost arestată și dusă la închisoare, în conformitate cu legea din 24 noiembrie 2023 pentru combaterea violenței domestice. Această lege permite arestarea în flagrant pe baza înregistrărilor video care documentează comportamente ilicite.

Fiica bătrânei a declarat: „Am instalat camerele de supraveghere pentru a mă asigura că mama este în siguranță, dar nu mă așteptam să descopăr astfel de abuzuri. Sper ca justiția să își urmeze cursul și ca astfel de incidente să nu se mai repete.”