O badantă din Italia i-a pus bătrânei somnifere puternice în ceai ca să-i poată fura banii și bijuteriile

O badantă italiancă din Bergamo, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată sub acuzația de jaf agravat și vătămare corporală după ce i-a dat somnifere puternice pensionarei pe care ar fi trebuit să o îngrijească, pentru a-i fura bijuteriile și banii.

Totul a ieșit la iveală după ce femeia în vârstă de 72 de ani s-a simțit foarte rău în timp ce era cu badanta acasă și a trebuit să fie dusă la spital unde a rămas internată.

După ce s-a întors de la spital, femeia a notat că i-au dispărut din casă bani și bijuterii, suma totală a bunurilor furate ridicându-se la aproximativ 10.000 de euro, menționează Il Giorno.

Investigațiile poliției au demarat în urma unei plângeri depuse de victimă, după ce aceasta și-a dat seama de dispariția bunurilor sale și a suspectat-o pe îngrijitoarea sa.

Anchetatorii au reușit să demonstreze implicarea badantei, care, după ce administra pensionarei doze mari de somnifere fără știrea acesteia, profita de starea de vulnerabilitate a victimei pentru a sustrage bani și bijuterii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată cu internarea pensionarei în spital, s-a descoperit că aceasta consumase medicamentele respective fără cunoștința sa, fiind amestecate de badantă în ceaiul pe care i-l servea.

Îngrijitoarea a fost arestată și plasată în arest la domiciliu, iar în urma investigațiilor s-a aflat că aceasta vânduse bijuteriile furate la diverse magazine de amanet din zonă.

Carabinierii din Bergamo, care au condus ancheta, au emis un comunicat în care subliniază gravitatea faptei, condamnând actul ca fiind „deosebit de detestabil”, având în vedere că a fost comis de cineva care ar fi trebuit să protejeze și să aibă grijă de victimă.

Aceștia au apelat la populație să raporteze orice situație suspectă, subliniind importanța protecției persoanelor vârstnice, care reprezintă o parte semnificativă și adesea vulnerabilă a societății.