O femeie a muncit 74 de ani și nu a lipsit nicio zi de la serviciu. „Dacă îți place ce faci, n-ai de ce să lipsești”

Melba Mebane, o femeie în vârstă de 90 de ani din Statele Unite, a muncit aproape 74 de ani în magazinul Dillard’s din Tyler (Texas) și nu a lipsit nicio zi de la serviciu. Femeia a început să lucreze ca operator de ascensor la vârsta de 17 ani, în 1949, și a devenit un pilon de nădejde al companiei, devenind o figură iubită atât de colegi, cât și de clienți.

Melba Mebane a dezvăluit că decizia ei de a se retrage a fost influențată de creșterea timpului de deplasare de la 15 la 30 de minute, stătea prea mult în trafic și la un moment dat a considerat că acest lucru îi afectează starea fizică și emoțională.

În ciuda dragostei sale pentru muncă, ea a declarat conform Daily mail: „În momentul în care am intrat pe ușă, mi-am pus cheile de la mașină pe masă, l-am privit pe fiul meu și i-am spus: ‘Gata, am terminat’.”

„Mi-a plăcut să merg la muncă în fiecare zi”, a adăugat ea. „Dacă ești mulțumit de ceea ce faci, de ce să nu faci asta?”

Captură de ecran 2023-11-21 212101
Melba Mebane alături de familie și prieteni la petrecerea de pensionare. Sursa foto: Daily mail

Fiul ei, Terry Mebane, își amintește cu drag de zilele în care mama sa mergea la lucru cu entuziasm. El spune că a crescut practic în magazinul Dillard’s și a fost inspirat de etica profesională a mamei sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Melba a lucrat în mai multe departamente, inclusiv în cel de îmbrăcăminte pentru bărbați, dar și-a făcut un nume la standul de cosmetice, unde a rămas până la pensionare.

Ea a refuzat oferte repetate de promovare, explicând că a preferat să-și păstreze prietenii și să se concentreze pe a fi cel mai bun vânzător posibil.

James Saenz, managerul magazinului, a lăudat-o pentru influența ei pozitivă asupra altor angajați și clienți.

La pensionarea ei, Dillard’s a organizat o petrecere, unde femeia a primit un premiu pentru „excelență deosebită”.

O placă cu fotografia ei va fi expusă în magazinul din Tyler, „pentru totdeauna, atât timp cât Dillard’s va exista”, a adăugat Saenz.

Melba Mebane și-a îndemnat colegii să vină la serviciu cu plăcere și să nu vadă jobul doar ca pe o sursă de venit.