O femeie din Italia și-a ucis ambii copii la distanță de un an pentru că nu suporta plânsul lor

Monia Bortolotti, o tânără în vârstă de 27 de ani din localitatea italiană Pedrengo, provincia Bergamo din Lombardia, a fost arestată sâmbătă, 4 noiembrie 2023, sub acuzația de dublu infanticid.

160928414-ec71cdbb-7a6b-4b83-b496-1d016d1578df
Cei doi copii uciși de mama lor. Sursă foto: repubblica.it.

Procurorii susțin că aceasta și-ar fi sufocat cei doi copii, o fetiță de patru luni și un băiețel de două luni, conform celor relatate de ziarul italian La Repubblica.

Ancheta, deschisă de procuratura din Bergamo, a pornit în urma decesului băiețelului, care a survenit la data de 25 octombrie anul trecut.

Cu numai un an înainte de această tragedie, mai exact pe 15 noiembrie 2021, decedase și sora acestuia.

Inițial, moartea fetiței fusese considerată accidentală, provocată de regurgitare în timpul somnului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile carabinierilor din Bergamo au fost declanșate imediat după moartea băiețelului, când femeia italiancă, fiind singură acasă, a sunat la serviciile de urgență.

Rezultatele autopsiei micuțului au indicat că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică acută prin compresie toracică, ceea ce a condus la suspiciunea unei acțiuni voluntare.

În lumina acestor descoperiri, s-a dispus exhumarea și autopsia surorii, dar starea cadavrului nu a permis obținerea unor informații concludente din cauza deteriorării acestuia în timp.

Cu toate acestea, după audierea medicilor, a rudelor, a prietenilor și analizarea documentației medicale, s-au găsit incongruențe în declarațiile date de femeie de-a lungul timpului.

Procuratura a concluzionat astfel că moartea copiilor nu a fost cauzată de circumstanțe naturale, ci de asfixiere.

Un punct central al acuzațiilor este că Bortolotti ar fi comis crimele din incapacitatea de a suporta frustrarea pricinuită de plânsul prelungit al copiilor.

Analiza comportamentală a mamei după evenimentele tragice nu a relevat niciun semn de tulburare psihică, ceea ce, potrivit procurorilor, sugerează că aceasta ar fi acționat cu discernământ și intenție clară.

Areștările și acuzațiile de infanticid vin în urma unei investigații meticuloase, care a inclus verificarea unei serii de declarații discordante și evaluarea detaliată a circumstanțelor în care au avut loc decesele.