O italiancă și-a abandonat fiica pe banda de urgență a autostrăzii, supărată că a luat nota 5 la școală

O femeie de 40 de ani din Italia a fost denunțată pentru abuz asupra fiicei minore în urma unui incident petrecut în după-amiaza zilei de luni, 27 mai 2024, în apropierea tunelului Appia de pe Grande Raccordo Anulare, o autostradă orbitală care înconjoară Roma, capitala acestei țări.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, italianca era furioasă pentru că fiica sa a primit nota cinci la latină și a abandonat-o pe marginea benzii de urgență a autostrăzii.

Adolescenta, o elevă model în vârstă de 16 ani, a fost găsită apoi de o patrulă a Poliției Municipale.

Aflată în stare de șoc și vizibil afectată de comportamentul mamei sale, ea se plimba disperată pe banda de urgență, în tunel, punându-și astfel viața în pericol.

În urma intervenției polițiștilor locali, adolescenta a fost dusă la sediul SPE (Serviciul Public Esențial) din Ponte di Nona, unde i s-a oferit o gustare în timp ce situația a fost clarificată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, mama fetei a fost găsită și denunțată pentru abandon de minor. Eleva a fost condusă apoi acasă, unde a fost întâmpinată de ceilalți membri ai familiei.

Incidentul a avut loc în contextul unui conflict între mamă și fiică, declanșat de nota nesatisfăcătoare primită de adolescentă la școală.

Deși tânăra a încercat să explice că a fost un accident și că în mod normal obține note mari, acest lucru nu a fost suficient pentru a calma furia mamei.

În urma disputei, femeia italiancă a oprit mașina și i-a ordonat fiicei să coboare, punându-i astfel viața în pericol atât din punct de vedere al siguranței rutiere, cât și al eventualelor întâlniri periculoase pe care le-ar fi putut avea.

În urma acestui incident, agenții de la Poliția Municipală au informat Parchetul pentru minori, care nu exclude posibilitatea ca fata să fie îndepărtată de mama sa, iar femeia să primească interdicția de a se apropia de fiică.