O menajeră româncă este căutată în Italia de poliție. Acuzată de furt, nu s-a prezentat la proces

O româncă în vârstă de 42 de ani, care a lucrat ca menajeră într-o casă din localitatea Vicenza, ar fi trebuit să se apere în sala de judecată de acuzația de furt, dar nu s-a prezentat la procesul care a început în aceste zile.

Femeia, Ruxandra N.B, a lucrat într-o casă de pe Viale del Brotton. Angajatoarea a depus plângere pentru furtul mai multor obiecte de valoare din casă, relatează Giornale di Vicenza.

Ea spune că de fiecare dată după ce menajera româncă își termina serviciul și pleca, părea că lipsește ceva din apartament.

O dată au dispărut câteva farfurii. Altă dată, au dispărut câteva pahare, iar de-a lungul timpului au dispărut în mod misterios din dulapuri și unele cafetiere, diverse oale și chiar și serviciul cu tacâmuri de argint.

Acestea ar fi principalele lucruri deoarece, conform declarațiilor proprietarei casei unde românca lucra, lipsurile au fost diverse și includeau o gamă largă de produse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ce angajatoarea a început să pună cap la cap toate lipsurile și să le coreleze cu prezența menajerei în apartament, a încercat să descopere dacă ea era într-adevăr sursa acestor dispariții misterioase. Odată ce a fost sigură, nu a avut altă opțiune decât să o dea afară din casa sa și să o denunțe forțelor de ordine.

După cercetările făcute de autorități, menajera, apărată de avocatul Isabella Petracin, a fost trimisă în judecată.

Numai că este de negăsit. Nu se știe dacă între timp și-a găsit un alt loc de muncă, în altă localitate, și nu știe că a fost dată în judecată sau pur și simplu încearcă să evite legea.

Când a venit momentul să fie informată despre începerea procedurilor penale, nu a existat nicio modalitate de a o contacta, pentru că angajatoarea sau anchetatorii nu au avut nicio adresa cunoscută.

Judecătorul Filippo Lagrasta a fost nevoit să emită o sentință de neîncepere a procesului din cauza imposibilității de a o găsi.

Procesul nu a fost însă anulat, În sentință, de fapt, conform practicii de după introducerea Reformei Cartabia, judecătorul a ordonat forțelor de ordine să continue căutarea inculpatei.

Dacă aceasta va fi în cele din urmă găsită, atunci procesul va începe din nou și angajatoarea din Vicenza, care a văzut cum îi dispar treptat multe obiecte din casă, va putea în cele din urmă să încerce să obțină dreptate.