O tânără însărcinată în 7 luni și-a luat viața din cauza grețurilor. Au distrus-o fizic și psihic

Jess Cronshaw, în vârstă de 26 de ani, din Blackburn (Marea Britanie), a avut o sarcină marcată de o luptă devastatoare cu hiperemeza gravidică, o formă severă de greață matinală care afectează un număr foarte mic de femei însărcinate, informează The Mirror.

Această condiție a redus-o la o „umbră” a persoanei care fusese odinioară, determinând-o să își ia viața la 28 de săptămâni de sarcină.

Jess și partenerul ei, Eddie, au fost extrem de fericiți în mai 2022, când au aflat că vor deveni părinți. Cu toate acestea, bucuria lor s-a transformat rapid într-o luptă constantă când viitoarea mămică a început să experimenteze simptome extreme de greață matinală.

În ciuda vizitelor repetate la medicul de familie și a medicamentelor anti-vomă prescrise, starea ei nu s-a îmbunătățit.

Familia a relatat că femeia a fost avertizată despre potențialele riscuri pe care medicamentele le-ar putea avea asupra bebelușului ei, ceea ce a adăugat un stres suplimentar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe măsură ce sarcina avansa, Jess a devenit din ce în ce mai retrasă, slăbind considerabil și luptându-se să își mențină sănătatea.

Hiperemeza gravidică, care poate necesita tratament spitalicesc din cauza riscului de deshidratare și a impactului asupra creșterii bebelușului, a transformat-o pe Jess într-o persoană „introvertită, slabă, care părea anorexică”, după cum au descris-o rudele.

Tragedia a atins apogeul pe 14 noiembrie 2022, când, după o zi de cumpărături cu mama ei, tânăra însărcinată a început să împărtășească gânduri paranoice despre lucrătorii care instalau cabluri de fibră optică în afara casei, crezând că îi interceptează telefonul mobil.

Mai târziu, în acea seară, mama sa a găsit-o aproape moartă în casă, după o acțiune prin care a urmărit să-și ia viața, moment care a declanșat o cursă disperată către spital.

La spitalul Royal Blackburn, medicii au efectuat o operație de cezariană de urgență pentru a salva bebelușul, pe nume Elsie, la doar 28 de săptămâni.

Cu toate acestea, tânăra a suferit leziuni la nivelul creierului din cauza lipsei de oxigen și a decedat a doua zi. Nici bebelușul ei nu a supraviețuit. Micuța Elsie a murit la patru zile de la naștere.

În timpul anchetei deschise pentru a investiga circumstanțele decesului, mama lui Jess a oferit o declarație emoționantă despre lupta fiicei sale cu boala.

Ea a criticat, de asemenea, îngrijirea medicală primită de Jess, subliniind că „ar fi fost suficient ca o singură persoană să recunoască cât de mult suferea” pentru a schimba posibil cursul evenimentelor.

Eddie, partenerul lui Jess, a împărtășit sentimente similare, amintindu-și de lupta constantă a lui Jess cu greața și de impactul pe care avertismentele despre medicamentele anti-greață l-au avut asupra ei, subliniind că ea „nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a-și răni bebelușul”.

Tragedia subliniază necesitatea unei mai bune conștientizări și îngrijiri medicale pentru femeile care suferă de hiperemeză gravidică, precum și importanța sprijinului emoțional pentru cele afectate de această condiție debilitantă.